Update articol:

Agenția de rating Fitch Ratings reconfirmă ratingul corporativ BBB al Electrica cu perspectiva negativă

Grupul Electrica, lider în distribuția și furnizarea de energie electrică în România, a primit confirmarea menținerii ratingului corporativ de emitent BBB (Investment Grade), cu perspectiva negativă, din partea agenției de rating Fitch Ratings.

Perspectiva negativă este impusă de ratingul României (BBB- cu perspectiva negativă) având în vedere că Fitch consideră că ratingul Companiei trebuie limitat la o treaptă peste cel al Statului Român, principalul sau acționar. Orice revizuire a perspectivei ratingului României înapoi la Stabil ar avea că rezultat o acțiune similară pentru ratingul Electrica, potrivit unui comunicat al companiei.

În opinia Fitch Ratings, ratingul BBB continuă să reflecte profilul financiar solid al Grupului Electrică, lichiditatea adecvată, gradul scăzut de îndatorare, precum și faptul că în cadrul activității Grupului activitatea în aria de distribuție este dominantă. Agenția de rating Fitch a considerat, de asemenea, că factori pozitivi pentru analizarea profilului de credit al Electrică consolidarile realizate prin fuziunile filialelor de distribuție și, respectiv, ale filialelor de servicii energetice, deoarece acestea au simplificat structura grupului și se estimează că vor genera economii de costuri și îmbunătățirea proceselor operaționale interne.

De asemenea, în opinia agenției de rating, profilul activității Grupului s-a dovedit unul rezistent la răspândirea COVID-19 și la șocurile economice aferente, volumele de energie distribuită și respectiv furnizată în 2020 înregistrând doar o scădere ușoară față cele din 2019, iar proiectele de investiții în activitatea de distribuție au fost derulate conform planului.

Grupul Electrica a obţinut, în anul 2020, un profit net consolidat de 388 milioane lei, înregistrând o creştere de 181 milioane lei, respectiv 87,5%, comparativ cu anul precedent. Conform rezultatelor grupului Electrica, EBITDA consolidată a atins valoarea de 953 milioane lei, fiind mai mare cu 235 milioane lei faţă de cea consemnată în 2019.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALTUR S.A. (ALT) (02/12/2021)

Litigii -26.11.2021 - versiune limba engleza