Update articol:

Agerpres: Sindicatul “Muntele” cheamă în judecată CEH pentru drepturi băneşti neplătite angajaţilor

Sindicatul “Muntele” de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a decis marţi să declanşeze procedura de chemare în judecată a companiei pentru că anumite drepturi ale angajaţilor nu au mai fost plătite de două luni de zile.

“Foarte mulţi angajaţi ai CEH se confruntă cu o situaţie dificilă, deoarece soţiile lor au rămas fără locuri de muncă din cauza pandemiei de coronavirus. Nu au fost acordate tichetele de masă şi ajutoarele de încălzire şi nici nu au fost plătite deconturile de transport ale angajaţilor. Pentru cele două luni de zile suma totală a acestor drepturi este cuprinsă între 900 şi 1.100 de lei”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului “Muntele”, Darius Câmpean.

Potrivit acestuia, Sindicatul “Muntele” va strânge, din 2 iunie, semnături din partea membrilor săi pentru a completa procedura de chemare în judecată a administraţiei CEH.

Liderul sindical a mai spus că angajaţii au înţeles situaţia dificilă cu care se confruntă CEH, dar a precizat că restanţele la drepturile băneşti se acumulează şi administraţia ar trebui să facă demersurile necesare pentru achitarea acestora.

Pe de altă parte, administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a arătat că nu există cerere pe piaţă pentru energia electrică produsă în termocentralele complexului, motiv pentru care încasările sunt foarte mici. El a precizat că în momentul în care preţul la energie va creşte şi compania va avea suficienţi bani, vor fi onorate şi celelalte drepturi ale angajaţilor ce sunt trecute în contractul de muncă.

“Din păcate, continuăm să avem încasări foarte mici. CEH vinde energia electrică cu preţuri foarte mici. La începutul săptămânii am vândut cu 67 de lei un MWh, în condiţiile în care anul trecut, în această perioadă, vindeam cu 300 de lei un MWh. Pandemia a afectat economia, astfel că nu există cerere de energie electrică, iar preţurile sunt foarte mici. Noi trăim din ceea ce vindem”, a arătat Roşu.

El a menţionat că şi cantitatea de cărbune produsă la cele patru mine din Valea Jiului se ridică la numai 650 de tone pe zi, faţă de anul trecut când această cantitate era extrasă de la o singură exploatare minieră.

CEH numără circa 4.100 de angajaţi. Complexul este format din minele Livezeni, Lonea, Lupeni şi Vulcan, la care se adaugă termocentralele Mintia şi Paroşeni.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022