Update articol:

Agroland beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group

Agroland Business Systems (AG), companie care operează cea mai extinsă rețea de magazine agricole din România, beneficiază de astăzi, 15 februarie, de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group (BRK), potrivit unui comunicat. Acțiunile AG au fost listate acum aproape un an pe piața AeRO a Bursei de Valori București, la 1 martie 2021, iar compania are în prezent o capitalizare de  186 milioane lei (37,6 milioane euro).

„Încă de la listarea Agroland pe piața AeRO din urmă cu aproape un an de zile, dorința noastră a fost să ne dezvoltăm într-un ritm accelerat prin intermediul pieței de capital. În această perioadă am continuat să investim în liniile noastre de business și am încheiat cu succes o operațiune de majorare a capitalului social, motiv pentru care le mulțumesc încă o dată investitorilor și acționarilor pentru încrederea acordată proiectelor noastre de dezvoltare. Ne dorim să fim în continuare un emitent atractiv pentru acționarii existenți cât și pentru potențiali noi investitori, iar unul dintre obiectivele principale pe care le avem în vedere este creșterea lichidității acțiunilor AG. Prin urmare, sunt încrezător că parteneriatul pe care îl demarăm astăzi alături de BRK Financial Group pentru implementarea programului de Market Making ne va aduce mai aproape de acest obiectiv”, a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System.

Acțiunea AG este al 16-lea instrument financiar listat la Bursă pentru care echipa BRK Financial Group oferă servicii de Market Maker al Emitentului. Numărul total de instrumente financiare listate pe ambele piețe ale Bursei care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 21, dintre care 20 acțiuni și o emisiune de obligațiuni. Parametrii specifici aplicabili activității de Market Maker al Emitentului efectuată de echipa BRK pentru acțiunile AG sunt disponibili AICI.

„Felicităm compania Agroland Business System pentru faptul că au accesat serviciul de market making al emitentului pe care îl oferim și ne propunem ca rezultatele acestui parteneriat să fie cât mai vizibile într-un timp cât mai scurt, în sensul îmbunătățirii lichidității din toate unghiurile (volumul tranzacționat, numărul de tranzacții, adâncimea pieței și spread-ul de tranzacționare). Vom afișa cotații ferme de cumpărare și de vânzare cu o cantitate de minim 13.000 de acțiuni la un spread mediu 3%”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informații cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022