Update articol:

AIEA lucrează la trimiterea unei misiuni internaţionale de experţi la centrala nucleară de la Zaporojie, în Ucraina

AIEA Sursa foto: Facebook

Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) lucrează la trimiterea unei misiuni internaţionale de experţi la centrala nucleară de la Zaporojie, aflată într-o zonă din sud-estul Ucrainei ocupată de forţele ruse şi care este cea mai mare de acest gen din Europa, informează luni agenţia Reuters, citându-l pe directorul AIEA Rafael Grossi, potrivit Agerpres.

Grossi avertizează de câteva luni că situaţia de la centrală, unde personalul ucrainean lucrează sub comandă rusă, prezintă un risc de securitate şi că doreşte să deplaseze la faţa locului o misiune.

Ucraina a indicat că este preocupată în privinţa livrărilor de piese de schimb pentru centrală, a menţionat directorul AIEA în cadrul reuniunii trimestriale a Consiliului guvernatorilor agenţiei, adăugând că datele privind materialele nucleare nu au fost comunicate încă acesteia aşa cum ar fi trebuit.

“Am luat notă de apelul guvernului ucrainean”, a menţionat Grossi.

“Lucrăm la modalităţi de trimitere a unei misiuni. Nu trebuie ca alte consideraţii să împiedice desfăşurarea acestei misiuni internaţionale esenţiale”, a subliniat el.

Situaţia de la Zaporojie constituie “un risc clar şi prezent pentru securitatea, siguranţa şi garanţiile centralei nucleare”, a reiterat directorul general al AIEA.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 - 25 noiembrie 2022