Update articol:

Alegeri: Erdogan se declară clar în frunte, dar şi pregătit pentru un al doilea tur de scrutin

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că este “în mod clar în frunte” la alegerile prezidenţiale, dar a spus că este gata să respecte un al doilea tur dacă va fi necesar, transmite AFP.

“Chiar dacă rezultatele nu sunt încă publicate, clar suntem în frunte”, a afirmat Erdogan în faţa unei mulţimi de suporteri adunaţi în miezul nopţii (02:30 ora locală, 23:30 GMT) la Ankara.”Respectăm aceste alegeri şi vom respecta următoarele alegeri”, a asigurat el.

Turcia/Alegeri: Candidatul opoziţiei, Kiliçdaroglu, promite victoria în al doilea tur din 28 mai

“Nu ştim încă dacă alegerile s-au încheiat cu acest prim tur, dar dacă poporul ne va duce în turul doi, vom respecta acest lucru”, a mai subliniat Erdogan, citat de Agerpres.

Pentru prima oară în 20 de ani de când este la putere, şeful statului va fi obligat să participe la un al doilea tur de scrutin, programat pentru 28 mai, împotriva adversarului său social-democrat, Kemal Kiliçdaroglu, aflat în fruntea unei coaliţii de şase partide de opoziţie.

“Indiferent de rezultat, 27 de milioane de oameni au preferat să ne voteze”, a continuat el, în timp ce operaţiunile de numărare a voturilor continuau.

“Cred că vom termina aceste alegeri cu peste 50%” din voturi, a insistat el.”Poporul a ales stabilitatea şi securitatea în aceste alegeri prezidenţiale”.

Recep Tayyip Erdogan a revendicat, de asemenea, majoritatea celor 600 de locuri din Parlament pentru Alianţa Naţională pe care a format-o pentru aceste alegeri parlamentare partidul său AKP cu câteva mici formaţiuni politice naţionaliste şi islamiste.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out