Update articol:

Alegeri prezidențiale în Franța. Macron și Le Pen se luptă în turul doi

franta, steag Sursa foto: pixabay.com

Principalii doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din Franţa, actualul preşedinte al statului, centristul Emmanuel Macron, şi politician de extremă-dreapta Marine Le Pen, s-au calificat duminică în finala prezidențială din 24 aprilie.

Astfel, NATO și Uniunea Europeană se confruntă cu o situație tensionată la două săptămâni după ce previziunile au arătat că liderul francez de extremă-dreapta, Marine Le Pen, s-a calificat duminică pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța pentru a-l contesta pe Emmanuel Macron în 24 aprilie, scrie Politico.

Proiecțiile firmei de sondaje Ipsos sugerează că președintele francez a câștigat 28,4% din voturi la sfârșitul primului tur de scrutin. Rivalul său Le Pen, un admirator de multă vreme al președintelui rus Vladimir Putin, a strâns 23,4% din voturi, conform acelorași previziuni.

Deși sondajele sugerează că Macron ar câştiga președinția peste două săptămâni, el va avea o luptă mai strânsă în turul doi decât la alegerile din 2017, când s-a mai confruntat cu Le Pen.

Potrivit sondajelor privind intențiile de vot din turul al doilea, efectuat după ce secțiile de votare s-au închis duminică, Emmanuel Macron va câștiga 54% din voturile populare pe 24 aprilie, iar Marine Le Pen 46% din sufragii. Aproximativ 12% dintre respondenți au declarat că sunt încă indeciși.

 

Franţa/alegeri: Partidele tradiţionale de stânga şi de dreapta nimicite după primul tur al prezidenţialelor

 

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere