Update articol:

Alegeri prezidenţiale şi parlamentare în Turcia: Erdogan, pe primul loc după numărarea a 25% din buletinele de vot

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se clasează pe primul loc în alegerile prezidenţiale, duminică seara, după numărarea a 25% din buletinele de vot, potrivit presei oficiale, relatează AFP.

Preşedintele Erdogan, aflat la putere de 20 de ani, deţine în această etapă 54,3% din voturi faţă de 39,8% , cât a obţinut contracandidatul său Kemal Kiliçdaroglu, conform rezultatelor încă provizorii raportate de agenţia de presă turcă Anadolu.

Totuşi, pe măsură ce voturile se numără, diferenţa se micşorează în defavoarea lui Erdogan.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, dar şi contracandidatul său, Kemal Kilicdaroglu, le-au transmis mesaje pe Twitter susţinătorilor, după închiderea secţiilor de vot, cerându-le să fie vigilenţi şi să protejeze rezultatul votului.

„Votul s-a desfăşurat în toată ţara noastră într-un mod democratic. Acum, ca întotdeauna, este timpul să protejăm cu fermitate urnele de vot. Continuaţi să protejaţi voinţa naţiunii noastre până când rezultatele vor fi finalizate!” – a îndemnat preşedintele Erdogan.

Kemal Kilicdarogul, contracandidatul lui Erdogan, a postat la rândul său un mesaj pe Twitter adresat observatorilor din secţiile de vot, cerând vigilenţă:

„Aş vrea să fac un apel la eroii democraţiei: nu părăsiţi sub nicio formă secţiile de votare până la predarea ultimului proces-verbal semnat de la urna de vot. Manifestarea deplină şi corectă a voinţei naţiunii depinde de determinarea dumneavoastră. Veţi vedea, va merita osteneala”, a spus el.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out