Update articol:
ALEGERI PARŢIALE SUA

BBC: Democraţii au preluat controlul Camerei Reprezentanţilor, în timp ce republicanii păstrează Senatul

Pieţele asiatice cresc, dolarul scade * Potrivit CNBC, rezultatele alegerilor de marți nu vor schimba probabil războiul comercial al Washingtonului cu Beijingul

Democraţii au preluat controlul Camerei Reprezentanţilor, în timp ce republicanii păstrează fără probleme Senatul, cu victorii cheie în Indiana, Texas și Dakota de Nord, potrivit BBC.  Preşedintele american Donald Trump a felicitat-o pe Nancy Pelosi, liderul opoziției din Camera Reprezentanților, dar a scris pe Twitter că alegerile sunt un “imens succes”  şi le-a mulţumit susţinătorilor săi. Dacă ar fi pierdut majoritatea în cele două camere, Donald Trump risca să-şi vadă proiectele blocate în Congres.

Rudolph Giuliani a scris pe Twitter: “În cazul în care mass-media nu subliniază acest lucru: Președintele Trump a făcut mult mai bine în jumătatea din primul său mandat  decât majoritatea președinților. (…) El a făcut cu siguranță mult mai bine decât președinții Obama și Clinton. Vezi dacă scrie asta în  mass-media”.

“Astăzi este mai mult decît despre Democrații și Republicanii, este vorba despre restabilirea controalelor și a echilibrului Constituției în administrația Trump”, a spus Nancy Pelosi, la scurt timp după ce CNN a previzionat că democrații vor prelua controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.  

 

Urnele s-au închis în urmă cu puţin timp în statele aflate pe Coasta de Vest, în timp ce votul continuă în Hawaii şi Alaska. Americanii şi-au ales deja membrii Camerei Reprezentanţilor,  o treime din senatori, dar şi două treimi dintre guvernatorii statelor federale.

 

Acţiunile din Asia au crescut, odată cu piaţa americană futures, în timp ce dolarul a scăzut, pe măsură ce rezultatele alegerilor americane au început să se contureze. Randamentele Trezoreriei pe 10 ani au scăzut, sub 3,2%.

Petrolul a scăzut cu 0,5%, până la 61,88 dolari pe baril.

Potrivit NBC, victoria Democraţilor va duce la un control asupra președintelui Trump și asupra politicilor sale economice. Potrivit CNBC, rezultatele alegerilor de marți nu vor schimba probabil războiul comercial al Washingtonului cu Beijingul, atât democrații, cât și republicanii susținând o poziție mai strictă în ceea ce privește practicile comerciale și practicile de proprietate intelectuală din China.

“Va fi același lucru, dacă nu și mai rău, în ceea ce privește relaţiile SUA-China”, a declarat Steven Okun de la McLarty Associates.

 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/03/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/03/2021)

Structura actionariat la data 26 februarie 2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (03/03/2021)

Notificare privind numarul si tipul de investitori

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (03/03/2021)

Reluare tranzactionare - ora 16:05 - conf Cod BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 303/03.03.2021 - aprobare oferta publica de cumparare actiuni Evergent Investments

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/03/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014