Update articol:

Alexander Schallenberg (Austria): Ucrainei nu ar trebui să i se ofere calitatea de membru al UE

austria Sursa foto: pixabay.com
  • Ucrainei nu ar trebui să i se ofere calitatea de membru al UE, spune ministrul de externe al Austriei

  • În timp ce Alexander Schallenberg pledează pentru legături mai strânse între Europa și Ucraina, calitatea de membru cu drepturi depline nu este una dintre ele și, în schimb, ar trebui folosite alte căi, spune oficialul austriac

 

Ucrainei nu ar trebui să i se ofere aderarea la Uniunea Europeană, a declarat ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg săptămâna trecută, la un summit al mass-media europeană, a informat Pravda, potrivit Jerusalem Post.

Deși Schallenberg pledează pentru legături mai strânse între Europa și Ucraina, calitatea de membru cu drepturi depline nu este una dintre ele și, în schimb, ar trebui folosite alte căi. Aceasta ar include aderarea la zona economică a UE sau doar menținerea status quo-ului actual, a raportat publicația austriacă Heute.

În ceea ce privește motivul pentru care Ucraina nu ar trebui să primească statutul de candidat la UE în luna iunie, Schallenberg a nominalizat statele din Balcanii de Vest care se alătură în prezent la discuțiile pentru aderarea la UE.

Aderarea la Uniunea Europeană este un lucru cerut de Ucraina în mod expres. Solicitarea urmează după ani de încălzire a relațiilor cu Occidentul, dar aceste apeluri au devenit și mai vocale după invadarea Ucrainei de către Rusia la sfârșitul lunii februarie.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a depus deja cererea de aderare a Ucrainei, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus, de asemenea, că își dorește Ucraina în UE.

Obţinerea statului de ţară candidată la aderarea la UE este, în principiu, un proces complex, care durează de obicei mai mulţi ani. În afară de acest lucru, este necesar un acord unanim al celor 27 de state membre UE, dar şi dovedirea unei stabilităţi politice a ţării respective – un lucru dificil de demonstrat de către o ţară aflată în război.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)