Update articol:

Alexandra DURBACĂ, Leader Team Broker de asigurare: O poliță de asigurare de Cyber Risk nu acoperă doar o sumă de bani, ci și o serie de servicii (video)

Alexandra-Elena-Durbaca Leader team Broker de Asigurare

“O poliță de asigurare de cyber risk nu acoperă doar o sumă de bani, ci și o serie de servicii. Ea este complementară măsurilor de securitate pe care orice companie le are sau trebuie să le aibă”, a declarat Alexandra Elena DURBACĂ, CEO Leader Team Broker de asigurare,  la cea de-a treia ediție a evenimentului CYBERSECURITY ONLINE FORUM.

 

Potrivit directorului executiv Leader Team Broker, “anul 2020 a fost, fără îndoială, anul digitalizării în România, indiferent dacă vorbim despre firmele mici sau multinaționale. Munca de acasă, schimbarea fluxurilor de lucru și strategiile de dezvoltare au determinat aproape toate organizațiile să implementeze soluții digitale. Digitalizarea aceasta masivă a atras însă și creșteri exponențiale ale atacurilor cibernetice, de la mici firme de  familie până la giganți, așa cum am văzut şi în presă, toate acestea au suferit atacuri cibernetice, respectiv pierderi de la câteva mii de euro până la milioane de euro”.

În consecință, tot mai multe firme din România au conștientizat importanța unei polițe de asigurare și, din acest motiv, Leader Team, în parteneriat cu asiguratorii de pe piața Lloyd’s, a creat pentru companiile din România primul produs de asigurare care acoperă cheltuielile rezultate din atacul cibernetic, inclusiv plata amenzilor GDPR, a spus Alexandra Elena Durbacă.

Asigurarea de risc cibernetic este de interes pentru toate industriile, fie că vorbim despre companii de stat sau despre companii private, din industrii diverse cum ar fi telecomunicațiile, retail, segmentul de servicii, partea de consultanță, domeniul financiar-bancar, clinicile medicale, dar chiar și domeniul IT&C. ”Spre suprinderea mea, am avut discuții cu firme care se ocupă de partea de cyber security și chiar acele companii au avut atacuri cibernetice și au pierdut bani. Pentru companiile IT, pe lângă partea de cyber pe care putem să o oferim prin această poliţă de asigurare, putem să le atasam si o polita de de răspundere profesională, pentru erorile si omisiunile din activitatea desfasurata”, a spus directorul executiv al companiei, adăugând: “Un produs de asigurare este complementar măsurilor luate de companii privind întărirea infrastructurii IT. Nu trebuie ca, din cadrul unei companii, să lipsească testele de penetrare, de vulnerabilitate sau orice alte soluții de cyber management. Polița de asigurare este cumva o plasă de siguranță. Dacă luăm toate aceste măsuri de risk-management, trebuie să avem în vedere că există o serie de cheltuieli odată cu atacul cibernetic care vor fi neacoperite, de exemplu refacerea datelor, refacerea infrastructurii, pierderea de profit pentru perioada de timp în care compania nu a reuşit să funcționeze în parametri normali, amenzile. Toate aceste lucruri pot fi acoperite de o poliță de asigurare și la niște costuri foarte decente, dacă punem în balanţă riscul şi cheltuiala  pe care o putem avea în cazul unui atac cibernetic și costul pe care îl avem noi pe an pentru o astfel de poliță”.

”Vorbind mai concret, o astfel de poliță pleacă de la 1.500 de euro pe an și poate să difere în funcţie de limita de acoperire.  Noi putem să acoperim și limite mai  mici, de 100.000 de euro până la milioane,  10-50 de milioane de euro, în funcție de companie și nevoile pe care le are aceasta. Pentru 1.500 de euro, putem avea o acoperire de 250.000 de euro. Acest lucru înseamnă că noi, în momentul în care avem un atac cibernetic, limita maximă pe care asiguratorul ne-o poate oferi, fie prin bani, fie la nivel de servicii, este cea de 250.000 de euro. Această poliță de Cyber Risk acoperă refacerea infrastructurii IT,  furtul din conturile bancare, întreruperea activității, pierderea de profit, costuri de recuperare a datelor în urma atacurilor cibernetice,  șantajul cibernetic, defăimarea, furtul de proprietate intelectuală, amenzile, încălcarea neintenționată a confidențialității. Toate aceste elemente sunt acoperite de polițele de cyber risk pe care le are Leader Team în portofoliu”.

Din discuţiile cu clienţii, am remarcat că peste 90% dintre ei au avut cel puțin un atac cibernetic care le-a generat costuri între 2.000 de euro și 500.000 de euro. Este un lucru alarmant care trebuie sa ne puna pe gânduri.

O astfel de poliță de asigurare nu te ajută doar cu o sumă de pe care o primești tu într-un cont și te lasă pe cap cu o mulţime de alte probleme, ci această asigurare de Cyber Risk identifică şi ajută clientul inca din momentul în care a suferit atacul cibernetic. Asiguratorul garantează o echipă specializată de cyber security, în 30 de minute,  care va legătura cu clientul, identifică problema, încearcă să izoleze acea breșă de securitate şi ulterior ajută clientul cu toate logistica necesară pentru a depăși atacul cibernetic”.

Mai multe informații despre asigurarea de cyber risk din portofoliul Leader Team Broker de asigurare, puteți afla accesând link: https://leaderteam.ro/cyber/

 

 

 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021