Update articol:

Alexandru Nazare a discutat cu omologul francez, Bruno Le Maire, pentru obținerea sprijinului Franței în vederea aderării României OCDE  

Alexandru Nazare, actualul ministru de finanţe, a fost reprezentantul special al Guvernului pentru Centrul Cyber al UE

Ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, a discutat vineri, 29 ianuarie 2021, într-o teleconferință cu omologul său francez, Bruno Le Maire, despre perspectivele economiei europene în 2021, stadiul implementării PNRR și despre perspectivele României de aderare la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Omologul francez și-a declarat sprijinul pentru accederea României în OCDE și pentru deschiderea unui canal de dialog permanent cu ministrul român de finanțe în vederea stabilirii etapelor de lucru ulterioare. “Contați pe sprijinul meu total în privința aderării la OCDE până la finalizarea cu succes a demersului României!”, a declarat ministrul francez.

Totodată, cei doi demnitari au împărtășit opinii referitoare la necesitatea implementării cât mai rapide a Mecanismului european de Redresare și Reziliență.

În procesul de aderare la OCDE, România a făcut progrese importante și contăm mai departe pe sprijinul Franței. Orice întârziere în implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență (MRR) ar fi problematică pentru întreaga Uniune. Împărtășim preocuparea Franței pentru accelerarea implementării MRR, astfel încât accesul la finanțare să fie facil și aibă loc la momentul potrivit pentru a sprijini relansarea economiilor europene.  Guvernul României a făcut demersuri concrete pentru finalizarea PNRR în cel mai scurt timp posibil.”, a apreciat Alexandru Nazare.

Ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a acceptat invitația omologului român pentru o vizită de lucru la București, de îndată ce relaxarea restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia Covid-19 va permite acest lucru.

Discuția dintre cei doi miniștri de finanțe face parte din seria de convorbiri inițiată de Alexandru Nazare cu omologii săi din statele membre și cu reprezentanți ai Comisiei Europene.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021