Update articol:

Alexe: Lot de 7 containere pline cu deşeuri, identificat în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea; vor fi expediate în ţara de origine

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, alături de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu, au identificat încă un lot de 7 containere pline cu deşeuri, în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea, iar din documente rezultă că acestea nu sunt în legătură cu cele 26 găsite până acum, potrivit ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

“Cu siguranţă multă lume şi-a imaginat că în vremuri de criză epidemiologică vigilenţa statului poate fi uşor înşelată! Vreau să fie clar pentru toţi cei cu gânduri şi afaceri dubioase: suntem permanent în teren şi rămânem fermi în privinţa principilor noastre de funcţionare: Fără jumătăţi de măsură, fără compromisuri! Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, alături de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu, au identificat încă un lot de 7 containere pline cu deşeuri, în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, a avut loc verificarea fiecărui container în parte, atât din punct de vedere al conţinutului cât şi al actelor legale de însoţire.

“Din documente rezultă că aceste 7 containere nu sunt în legătură cu cele 26 găsite până acum, deşi ţara de provenienţă este tot Marea Britanie. Actele de însoţire erau completate defectuos, anexele incomplete şi scrise cu pixul la rubrica ‘tipul deşeului’. În urma cercetărilor a reieşit că ‘marfa’ era destinată unei societăţi din localitatea Popeşti – Leordeni, judeţul Ilfov, care are ca obiect de activitate reciclarea deşeurilor. În consecinţă, ca şi în celelalte cazuri similare care au vizat transferul ilegal de deşeuri, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au dispus interzicerea intrării pe teritoriul României a deşeurilor respective, acestea fiind reintroduse în container pentru a fi expediate în ţara de origine”, a mai scris Alexe pe pagina de socializare.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera