Update articol:

Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, declarat persona non grata

mae ministerul afacerilor externe

Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata.

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, având în vedere că activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, domnul Valery Kuzmin.

Rusia şi Occidentul şi-au multiplicat expulzările încrucişate de diplomaţi, în ultimele săptămâni, pe fondul unor tensiuni exacerbate privind Ucraina şi dosarul opozantului politic rus încarcerat Aleksei Navalnîi, potrivit news.ro.

Moscova şi Washingtonul au expulzat câte zece diplomaţi ai celeilalte părţi, iar ambasadorii lor au fost chemaţi la ”consultări”.

Cehia a expulzat 18 diplomaţi ruşi, pe care i-a prezentat drept spioni, şi a acuzat Moscova de faptul că se află la originea unei explozii la un depozit de muniţie, în 2014, soldată cu doi morţi.

Moscova a ripostat expulzând 20 de diplomaţi cehi, după care cele două ţări şi-au redus personalul ambasadelor.

Mai multe ţări din Europa au anunţat expulzări, în semn de solidaritate cu Cehia. Slovacia şi ţările baltice au anunţat, la rândul lor, expulzarea a şapte diplomaţi ruşi în total.

BVBStiri BVB

AAGES S.A. (AAG) (05/05/2021)

Alocare actiuni cu titlu gratuit pentru angajatii AAGES

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/05/2021)

Raportare detineri peste pragul de 5% din totalul drepturilor de vot

ALRO S.A. (ALR) (05/05/2021)

Notificare depasire prag de 5 %

ELECTROARGES SA (ELGS) (05/05/2021)

Numire Vicepresedinte Consiliu de Administratie - versiune limba Engleza

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (05/05/2021)

Intalnire investitori si analisti in 07 mai 2021