Update articol:

Alianţa USR-Plus susţine zero taxe pe salariul minim care înseamnă scutirea primilor 2.080 de lei din salariu

ZERO taxe pe salariul minim este o măsura economică și socială de care România are nevoie, spune deputatul USR Claudiu Năsui.

Dacă v-ați săturat de o clasă politică care nu știe decât cum să ne ia mai mulți bani și să ne ofere servicii de stat tot mai proaste, susțineți ZERO taxe pe salariul minim, scrie Năsui pe Facebook.  

Potrivit site-ului https://zerotaxepesalariulminim.ro/, Alianţa USR-Plus susţine zero taxe pe salariul minim care înseamnă scutirea primilor 2.080 de lei din salariu și aplicarea taxelor și impozitelor doar pe bucata din salariu care depășește un salariu minim.

Conform USR-PLUS, povara fiscală pe muncă în România este foarte ridicată, iar asta mai ales pe munca slab plătită. Din salariul unui român, statul ia 10% impozit pe venit, 25% CAS și 10% CASS. În cazul unui salariu minim, după ce luăm în considerare și deducerile personale, statul ajunge să ia 41% din salariu. Iar asta nu este tot. Chiar și după aceste taxe, când ne cheltuim salariul, statul ne mai ia TVA, 19%, și accize incluse în prețul produselor pe care le cumpărăm. În total, statul ajunge să ne ia peste jumătate din munca noastră.

USR-PLUS susţine: “Suntem campioni în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim. De aceea mulți români au ajuns să fie goniți din propria lor țară, fiind stimulați să muncească mai degrabă în alte țări.

Portretul economic al României este unul sumbru și paradoxal. Pe de o parte România se confruntă cu o lipsă majoră de forță de muncă. Pe de altă parte, românii pleacă să muncească în alte țări în număr record, și foarte mulți dintre cei care rămân nu muncesc. România are a 3-a cea mai mare rată de inactivitate din Uniunea Europeană.

Impozitarea dură a muncii nu are impact numai economic, ci și social. Familii despărțite și părinți forțați să muncească departe de copiii lor. Cei mai afectați sunt cei din mediul rural și din zonele cele mai sărace.

Toate acestea se întâmplă din cauza impozitării penalizatoare a muncii. Când n-au știut ce să facă, politrucii mereu au cheltuit mai mulți bani. Că doar n-au cheltuit din buzunarul lor, au cheltuit de la noi. Mai întâi cresc cheltuielile, de parcă vrem servicii sociale mai scumpe nu mai bune, după care inevitabil vine deficitul și vin cu lacrimi de crocodil să ne spună că nu au cum să acopere gaura decât prin noi creșteri de taxe și impozite. Și uite așa politrucii ne-au tot luat mai mulți bani.

Creșterea salariului minim se face doar din rațiuni fiscale. Atunci când crește salariul minim, cresc încasările din impozite. Așa am ajuns să fim în alt top rușinos al Europei, cel al sărăciei în muncă. România aici ocupă locul 1 în toată Uniunea Europeană.

Taxarea aberantă a muncii descurajează munca, ne gonește din țară și ne ține în sărăcie. Toate astea în condițiile în care economia are nevoie disperată de forță de muncă”.