Update articol:

Alin Iacob, AURSF: O zi mare pentru asociațiile consumatorilor utilizatori de servicii financiare

Alin Iacob, presedintele AURSF Alin Iacob, presedintele AURSF

Astăzi, mișcarea consumatoristă a utilizatorilor de servicii financiare a înregistrat un succes major, o victorie strategică de mare importanţă: a reușit, prin argumente, să determine Guvernul să procedeze la modificarea Ordonanței de Urgență privind amânarea plății ratelor la credite, înainte de publicarea acesteia în Monitorul Oficial, susţine Alin Iacob, preşedintele AURSF (Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare).

Conform AURSF, la doar câteva zile de la mesajul extrem de critic transmis către Guvern (http://www.aursf.ro/ordonanță-de-urgență-privind-suspendarea-ratelor-bancare-ajutor-real-sau-fake-news/) de asociațiile de consumatori utilizatori de servicii financiare, Guvernul a luat în considerare criticile formulate și a făcut mai multe modificări ale textului Ordonanței de Urgență.

Chiar dacă în acest moment este prea devreme să evaluăm toate câștigurile obținute pentru consumatori, câteva lucruri sunt extrem de clare, potrivit AURSF, dacă dăm crezare mesajului transmis chiar în ședința de Guvern de premierul Orban: «Deci că să fie clar. Nu se mai capitalizează dobânda pentru creditele ipotecare. Unu. Doi, se prelungește termenul pâna la care se poate depune cererea de către persoană fizică sau persoană juridică, pentru suspendarea plății. Și 3, li se da posibilitatea celor care solitica că pâna la momentul în care solicită, în cazul în care au restante la plata creditelor, să poată să își aducă creditele la zi».

Alin Iacob, preşedintele AURSF, a spus:  Suntem extrem de bucuroși că am reușit să convingem Guvernul că argumentele noastre sunt corecte și pertinente și că textul Ordonanței de Urgență privind amânarea ratelor la credite trebuie să sufere modificări importante. Este o mare victorie pentru asociațiile consumatorilor utilizatori de servicii financiare, dar o victorie și mai mare pentru consumatori, sute de mii de români urmând a beneficia de pe urmă modificărilor operate astăzi. Vreau să le mulțumesc în mod deosebit și colegilor din mass-media, care au reflectat pe larg poziția și argumentele noastre și care ne-au ajutat astfel enorm în demersul nostru. Vom continuă să facem demersuri, în continuare, pe lângă parlamentari și liderii politici, pentru că și alte modificări pe care le-am propus să devină realitate, astfel încât toți românii, inclusiv cei cu restante la credite, să poată beneficia de prevederile legale și să își poată amâna ratele”.

BVBStiri BVB

SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A. (SNO) (02/08/2021)

Demisia directorului Sucursalei Agigea

ALRO S.A. (ALR) (02/08/2021)

Stadiu litigiu Alro-Consiliul Concurentei

MedLife S.A. (M) (02/08/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26-30 iulie 2021

UCM RESITA S.A. (UCM) (02/08/2021)

Neintrunire cvorum AGEA 02.08.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (02/08/2021)

Reconectarea Unitatii 2 CNE Cernavoda la SEN