Update articol:

Alin Iacob, președintele AURSF, a fost selectat din nou de Comisia Europeană într-un grup de experți

Alin Iacob, presedintele AURSF Alin Iacob, presedintele AURSF

Alin Iacob, președintele AURSF, a fost selectat ca membru al Payment Systems Market Expert Group (PSMEG), pentru un nou mandat, care expiră la 31 decembrie 2025, potrivit AURSF.

Grupul de experți, din care fac parte mulți reprezentanți ai principalilor actori din zona sistemelor de plăti de la nivel european, consiliază Comisia Europeană în materie de plăti și asista Comisia Europeană în pregătirea reglementărilor și politicilor referitoare la plăti, inclusiv în ceea ce privește prevenirea fraudelor.

Preiau acest nou mandat într-un grup de experți la Comisia Europeană pe un subiect extrem de important pentru consumatorii români, cel al plăților, cu dorința de a contribui și pe mai departe la dezvoltarea sistemelor de plăti la nivel național și european, țînând cont de interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare. Provocările aferente autentificării stricte a clienților, precum și generalizarea plăților instant, la costuri mici pentru consumatori, sunt unele dintre primele mele priorități. Sper că, măcar de această dată, de activitatea mea în cadrul PSMEG să profite mai mult și decidenții în materie de plăti din România, precum și participanții la piață, afirmă Alin Iacob, președintele AURSF.

Ca membru PSMEG încă din 2012, Alin Iacob a atras, în numeroase ocazii, atenția asupra comisioanelor exagerate care erau plătite de consumatorii din țările non-euro care doreau să facă plăti în euro, asupra capcanelor pentru consumatori și costurilor asociate conversiei valutare dinamice («dynamic currency conversion»), asupra nerespectării regulamentului 924/2009, etc.

În urma demersurilor sale, preluate și de alți reprezentanți ai organizațiilor europene de consumatori și transpuse ulterior într-un act normativ comunitar, consumatorii plătesc astăzi comisioane la plățile în euro reduse de câteva zeci de ori.

Potrivit AURSF, Alin Iacob a contribuit și la revizuirea Directivei 1 privind serviciile de plata (PSD 1), iar mai apoi la elaborarea și transpunerea în legislația națională a Directivei 2 privind serviciile de plata (PSD 2), la transpunerea reglementării cu privire la comisioanele interbancare aferente operațiunilor cu cardul (MIFs) și la multe alte inițiative în materie de plăti.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021