Update articol:

Alin Tișe, despre scandalul din PNL: Asistăm la Ciolaniada grețoasă, în partid, între diverse personaje, unele lipsite de valoare politică

Asistăm la Ciolaniada grețoasă, în partid, între diverse personaje, unele lipsite de valoare politică, a scris Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe (PNL).

Acesta a explicat: “Am tot așteptat ca oamenii cu valoare politică să fie cei care să decidă în acest partid.
Ultimele evenimente din partid mi-au demonstrat, însă, că aștept în zadar. Au confiscat partidul pe persoană fizică.
Constat că oamenii aceștia, în aroganța și autosuficiența lor, se joacă de-a v-ați ascunselea acum cu partidul.
Din aceste motive am avut scorul electoral pe care l-am avut și nu din cauza măsurilor COVID -19 luate, cum încearcă să se scuze toți neperformanții din partid.
Nu vreau să nominalizez acum pe nimeni întrucât nu doresc să-mi fac nici campanie și nici imagine criticând propriul partid.
Nu am nevoie de imagine și nici nu sunt format în acest mod.
Dar spun acum STOP la toți lipsiții de valoare politică și administrativă!
Plecați acasă și lăsați partidul pe mâna celor performanți!
Precizez că nu doresc nici o funcție de ministru sau altă funcție!
Însă  trag un semnal de alarmă: atenție că rămâneți fără partid, voi cei preocupați de Ciolaniadă!
Și mai grav, rămâneți fără oamenii din țara aceasta care credeau în PNL sau au așteptări de la PNL”.

O parte din liderii PNL din Transilvania au încercat un puci la finalul săptămânii trecute pentru ca Ludovic Orban să nu mai fie propunerea PNL pentru Camera Deputaților, potrivit unor surse politice. Printre aceștia se numără nume sonore precum Rareș Bogdan, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, sâmbătă, informaţiile potrivit cărora există în partid nemulţumiri legate de modul în care conduce negocierile, afirmând că a respectat mandatul Biroului Politic Naţional (BPN) şi este convins că toţi parlamentarii liberali vor respecta deciziile partidului.

Întrebat cum răspunde acuzaţiilor din interiorul PNL, că ar fi cedat ministere de forţă în schimbul conducerii Camerei Deputaţilor, Orban a răspuns că a respectat mandatul BPN “întru totul”.

“Eu am respectat mandatul Biroului Politic întru totul. Mandatul (…) a fost acela de a merge pe una dintre variantele propuse. Prima variantă a fost acceptată, anume Florin Cîţu – premier şi preşedintele PNL – preşedintele Camerei Deputaţilor. A doua prevedere din protocol legată de respectarea ponderii a fost respectată: în structura Guvernului, PNL deţine premier şi nouă ministere, nu cum s-a prezentat în percepţia publică. Deci, din punctul ăsta de vedere, noi am respectat mandatul BPN. În ceea ce priveşte repartizarea ministerelor, sigur că nu mai suntem guvern monocolor, cum am fost în ultimul an şi o lună, avem parteneri, trebuie să ţinem cont de punctul de vedere al partenerilor. Nu trebuie să există nicio problemă – şi de la această premisă trebuie să plecăm – în faptul că un portofoliu e deţinut de o altă formaţiune politică din coaliţie. Noi suntem parteneri, formăm o echipă, avem un program de guvernare şi susţinem toate proiectele de dezvoltare ale României prin orice minister, indiferent cine conduce ministerul respectiv”, a precizat Orban, la finalul unei noi runde de negocieri în cadrul coaliţiei.

Citiți și:

BVBStiri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 11-15 octombrie 2021

EB TURBO SHORT 0.10/67.50/65.10 (EBWTITS22) (18/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 18 si 19 Octombrie 2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/10/2021)

Incheiere act aditional la contractul cu Arobs Transilvania Software SA

EB TURBO SHORT 0.10/67.50/65.10 (EBWTITS22) (18/10/2021)

Suspendare tranzactionare - 09:45 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera