Update articol:

Alina Gorghiu: Legea dării în plată nu va fi atacată la CCR de PNL

*Florin Roman: “️În urma consultărilor cu premierul Ludovic Orban, cu reprezentanții asociațiilor care apără interesele celor pagubiti, PNL nu va ataca la Curtea Constituțională legea dării în plată, adoptată de Camera Deputaților.

 

Legea dării în plată nu va fi atacată la CCR de PNL, a anunţat vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu. Aceasta a scris: “Am primit multe mesaje în care cei afectați de credite bancare ne solicită informații despre ce va face PNL, de aceea vă răspund aici”.

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman a scris: “️În urma consultărilor cu premierul Ludovic Orban, cu reprezentanții asociațiilor care apără interesele celor pagubiti, PNL nu va ataca la Curtea Constituțională legea dării în plată, adoptată de Camera Deputaților.

Decizia politica a PNL vine în sprijinul celor aproximativ 170.000 de români, care așteaptă ca această lege să le facă dreptate în instanța de judecată. Cu toate că actul normativ nu este unul perfect din punct de vedere juridic, PNL a luat decizia de a nu întârzia intrarea legii în aplicare.

Creșterea explozivă a francului pentru cei care au contractat credite în vederea achiziționării unei locuințe, a fost imprevizibilă și nu poate fi pusă doar în responsabilitatea consumatorului de bună credință. Legea dării în plată a fost inițiată și votată în 2016 de PNL. Au urmat o serie de procese, în care instanțele au interpretat diferit impreviziunea, motiv pentru care nu a existat o practică unitară. Este și motivul pentru care ne dorim ca modificările aduse să producă efecte imediate”.

Asociația Credere a solicitat acum câteva zile Partidului Național Liberal, printr-un comunicat de presă,  să acționeze de o manieră responsabilă și să nu atace la Curtea Constituțională legea de reechilibrare a contractelor de credit.

in curs de actualizare

 

Asociația Credere: Facem apel către PNL de a nu bloca soluția de reechilibrare a contractelor de credit; PL-X 10/2019 a fost realizată în urma îndemnului Curții Constituționale

 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4