Update articol:

Alina Gorghiu: Legea dării în plată nu va fi atacată la CCR de PNL

Senatorul PNL Alina Gorghiu le-a cerut parlamentarilor să voteze pentru desfiinţarea acestui institut, deoarece a produs "exclusiv un act de ipocrizie şi impostură ştiinţifică".

*Florin Roman: “️În urma consultărilor cu premierul Ludovic Orban, cu reprezentanții asociațiilor care apără interesele celor pagubiti, PNL nu va ataca la Curtea Constituțională legea dării în plată, adoptată de Camera Deputaților.

 

Legea dării în plată nu va fi atacată la CCR de PNL, a anunţat vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu. Aceasta a scris: “Am primit multe mesaje în care cei afectați de credite bancare ne solicită informații despre ce va face PNL, de aceea vă răspund aici”.

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman a scris: “️În urma consultărilor cu premierul Ludovic Orban, cu reprezentanții asociațiilor care apără interesele celor pagubiti, PNL nu va ataca la Curtea Constituțională legea dării în plată, adoptată de Camera Deputaților.

Decizia politica a PNL vine în sprijinul celor aproximativ 170.000 de români, care așteaptă ca această lege să le facă dreptate în instanța de judecată. Cu toate că actul normativ nu este unul perfect din punct de vedere juridic, PNL a luat decizia de a nu întârzia intrarea legii în aplicare.

Creșterea explozivă a francului pentru cei care au contractat credite în vederea achiziționării unei locuințe, a fost imprevizibilă și nu poate fi pusă doar în responsabilitatea consumatorului de bună credință. Legea dării în plată a fost inițiată și votată în 2016 de PNL. Au urmat o serie de procese, în care instanțele au interpretat diferit impreviziunea, motiv pentru care nu a existat o practică unitară. Este și motivul pentru care ne dorim ca modificările aduse să producă efecte imediate”.

Asociația Credere a solicitat acum câteva zile Partidului Național Liberal, printr-un comunicat de presă,  să acționeze de o manieră responsabilă și să nu atace la Curtea Constituțională legea de reechilibrare a contractelor de credit.

in curs de actualizare

 

Asociația Credere: Facem apel către PNL de a nu bloca soluția de reechilibrare a contractelor de credit; PL-X 10/2019 a fost realizată în urma îndemnului Curții Constituționale

 

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021