Update articol:

Alina Gorghiu: “Se pregătește un proiect de lege care să abroge legea care interzice timp de doi ani privatizarea companiilor de stat”; Ciolacu: Iohannis să ceară imperativ ca acest Guvern să nu vândă pe nimic companiile românești

Alina Gorghiu
Se pregătește un proiect de lege care să abroge legea care interzice timp de doi ani privatizarea companiilor de stat, anunţă senatorul PNL Alina Gorghiu.
Aceasta spune: “Mă bucur că în sfârșit putem curăța mizeria produsă de populismul de prost gust al PSD. Este vorba despre o lege al cărei scop este să facă imposibilă atragerea de capital privat în companiile de stat, multe sufocate ani de zile de clientela PSD după metodele feseniste care au pus pe butuci o mare parte a economiei naționale de 30 de ani.
Ei se tem de privatizare pentru că știu că un management profesionist, modern, cu rapoarte către acționari care știu ce să întrebe, va elimina clientela lor de la partid de la ușa acestor firme de stat”.
Marcel Ciolacu, Preşedintele PSD, a reacţionat: “Iohannis trebuie să facă un singur lucru la șueta anticonstituțională cu miniștrii de la Cotroceni: să ceară imperativ ca acest Guvern să nu vândă pe nimic companiile românești!
Timp de un an am nu am permis ca acest Guvern de dreapta care a dus România în faliment să vândă tot din casă! Ne-am bătut cu ei în Parlament și am reușit să stopăm vânzarea activelor celor mai profitabile companii de stat: Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, CEC și Aeroporturi București.
Acum însă, pentru că știe că în curând nu-l va mai împrumuta nimeni, Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale și să treacă peste legea PSD care îl bloca să vândă activele în plină criză sanitară și economică.
10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați. Aceasta este miza lui Cîțu!
Îl avertizez pe Iohannis să nu fie părtaș la acest furt! Și să ia aminte că nici acum nu-i vom lăsa!”

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022