Update articol:

Alstom a semnat un Memorandum de înțelegere pentru proiectarea și construirea primului sistem de metrou din Belgrad

Alstom a semnat un Memorandum de înțelegere pentru proiectarea și construirea primului sistem de metrou din Belgrad
  • În viitorul contract, Alstom va furniza trenurile de metrou, infrastructura și soluțiile de control digital

Alstom a semnat astăzi un Memorandum de înțelegere (Memorandum of Understanding) cu Guvernul Serbiei, pentru construirea fazei 1 a primei linii a viitoarei rețele de metrou a capitalei Belgrad. În acest proiect, compania Alstom va fi responsabilă pentru o gamă largă de lucrări, inclusiv trenurile de metrou, sistemele digitale de control al trenurilor, panourile de protecție de pe peroane, infrastructura (instalarea căii de rulare și a soluțiilor de energoalimentare) și integrarea sistemului de transport. Construcția noii rețele de metrou este estimată să înceapă la sfârșitul acestui an, după ce va avea loc semnarea contractului cu autoritățile sârbe, potrivit unui comunicat de presa.

„Suntem extrem de mândri că soluțiile Alstom vor face parte din construcția metroului din Belgrad, care este un proiect de infrastructură foarte important în regiunea Balcanilor. Acest proiect va îmbunătăți considerabil oferta de transport disponibilă pentru locuitorii din Belgrad și va ilustra competențele de top ale Alstom ca lider mondial în soluții de metrou, oferind pasagerilor o experiență superioară de călătorie”, spune Antonio Moreno, director general pentru Europa Centrală și de Est la Alstom.

Noul sistem de transport va oferi bazele unei mobilități cu adevărat sustenabile în capitala dens populată a Serbiei, contribuind la reducerea congestiei rutiere.

Primele două linii vor acoperi în total aproximativ 42 de kilometri – prima având 22 km, a doua aproape 20 km. Prima linie va circula de-a lungul râului Sava, traversând centrul orașului Belgrad, legând zona Makisko Polje din partea de sud a orașului, spre cartierul Mirijevo din nord-est. Cea de-a doua linie va face legătura cu stația de cale ferată Zemun, traversând zona nouă a orașului Belgrad și intersectându-se cu prima linie în Mirijevo.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020