Update articol:

Alstom devine prima companie din lume care obține o certificare completă pentru standardul de ultimă oră în controlul digital al trenului

Sursa foto: alstom.com/media
  • Certificarea pentru cele mai recente standarde pentru ETCS îmbarcat şi din cale reafirmă poziția de prim rang a Alstom în tehnologiile feroviare digitale

Alstom a devenit prima companie din lume care deține o certificare completă pentru cele mai recente standarde ETCS,[1] atât pentru sistemele îmbarcate cât și pentru cele din cale. Certificările respective au fost emise de organizația independentă de certificare și teste de cale ferată Belgorail. Cele mai noi evoluții ale software-ului asigură interoperabilitatea cu Baseline 3 Maintenance Release 2 pentru sistemul feroviar complet, potrivit unui comunicat de presă.

“Suntem mândri că am mai stabilit un nou standard în domeniul căilor ferate. Suntem pe drumul menit să ducă la înlocuirea treptată a tuturor sistemelor incompatibile existente în Europa și astfel să optimizăm și să impulsionăm transportul internațional de mărfuri și de călători,” spune Jean Francois-Beaudoin, Vicepreședinte Senior în cadrul Alstom Digital Mobility.

ETCS este cel mai eficient sistem de control al trenului din lume, cu avantaje importante cum ar fi reducerea costurilor de întreținere, siguranță, fiabilitate, punctualitate și capacitate a traficului. Aceste beneficii explică de ce ETCS are din ce în ce mai mult succes în afara Europei și devine sistemul de control al trenurilor pentru care optează țări cum ar fi Australia, India, Taiwan, Coreea de Sud și Arabia Saudită.

Primele proiecte cu aplicarea noilor standarde includ o linie convențională în Monza-Chiasso, Italia, cu intrarea în operare planificată în vara anului 2021, și linia de mare viteză Paris-Lyon, Franța, cu intrarea în operare planificată pentru 2024.

Alstom este un furnizor major de echipamente ETCS îmbarcate și din cale prin soluția Atlas, ce reprezintă 70% din sistemele feroviare îmbarcate ce sunt în exploatare în lume și 18.000 de kilometri de cale din toată lumea. În total, Alstom a încheiat contracte pentru a echipa 9.000 de trenuri cu soluții Atlas îmbarcate, din care 1.100 vehicule vor fi echipate cu soluția Baseline 3 Release 2. Astăzi, în 30 de țări, Alstom a asigurat o îmbunătățire semnificativă a performanței pentru toate standardele ETCS, inclusiv prima aplicare a ETCS Nivel 3 în Germania.

[1]Sistemul european de control al trenurilor (European Train Control System)

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020