Update articol:

Alstom va furniza 152 de trenuri de mare capacitate operatorului spaniol Renfe

Alstom a câştigat un contract pentru a furniza operatorului feroviar naţional spaniol Renfe 152 de trenuri de mare capacitate, valoarea totală a acestuia depăşind 1,4 miliarde de euro, potrivit unui comunicat.

“Trenurile vor proveni din gama de trenuri suburbane X’Trapolis a Alstom. Contractul include, de asemenea, întreţinerea a 56 dintre trenuri pe o perioadă de 15 ani şi furnizarea de piese pentru flotă, precum şi stocul iniţial de piese de schimb şi echipamentele aferente”, se menţionează în comunicat.

Astfel, noile trenuri, care se bazează pe platforme cu performanţă dovedită în operare, vor permite Renfe să transporte cu cel puţin 20% mai mulţi pasageri pe oră în cele mai aglomerate noduri feroviare din ţară, inclusiv Madrid şi Barcelona.

“Fiecare va avea 100 de metri lungime şi o capacitate de peste 900 de pasageri. X’Trapolis se mândreşte cu un design inovator cu configuraţie mixtă, atât cu vagoane simple, cât şi supraetajate, concepute special pentru a satisface nevoile de mobilitate în creştere ale marilor centre urbane”, se mai spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, designul noilor trenuri X’Trapolis maximizează capacitatea de transport de pasageri datorită configuraţiei interioare inovatoare şi a spaţiilor flexibile.

“Numeroase uşi de acces şi culoarele largi facilitează intrarea şi ieşirea pasagerilor, permiţând o scădere a timpilor de oprire a staţiei. Trenurile oferă accesibilitate universală, conectivitate Wi-Fi şi zone dedicate pentru biciclete şi cărucioare. X’Trapolis maximizează, de asemenea, disponibilitatea şi utilizarea liniei prin intermediul unor sisteme de tracţiune mai eficiente şi a ultimei generaţii de tehnologie de control al trenurilor”, potrivit companiei.

Totodată, X’Trapolis este un tren sustenabil, complet dezvoltat în conformitate cu criteriile de proiectare ecologică, de la selecţia materiilor prime la sistemele de tracţiune. Trenul oferă o eficienţă energetică optimă în timpul funcţionării şi o rată de reciclare de peste 98% la sfârşitul duratei de viaţă.

Gama X’Trapolis a Alstom este o platformă de tren modulară care permite o gamă largă de soluţii flexibile, de mare capacitate pentru tranzitul suburban şi regional concepute pentru a satisface atât nevoile operatorilor, cât şi ale pasagerilor. Gama beneficiază de o experienţă de peste 30 de ani. În ultimii zece ani, peste 5.000 de vagoane X’Trapolis au fost vândute marilor oraşe din Australia, Chile, Spania, Africa de Sud şi Franţa.

Compania Alstom are sediul principal în Franţa şi este prezentă în 70 de ţări, având un număr de 75.000 de angajaţi.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014