Update articol:

Amalia Georgescu (OFA-UGIR): Antreprenorilor le e tot mai greu să ţină pasul cu modificările legislative la nivel fiscal

XTB: Impozite mai mici și o procedură simplificată de impozitare pentru clienții XTB din anul 2023 Sursa foto: Adobe Stock

Prim-vicepreşedinta Organizaţiei Femeilor Antreprenor – Uniunea Generala a Industriaşilor din Romania (OFA-UGIR), Amalia Georgescu, a declarat, marţi, în cadrul evenimentului “Leadership antreprenorial şi oportunităţi reale de dezvoltare a afacerilor” organizat la Târgu Mureş, că pentru antreprenori devine tot mai greu să ţină pasul cu modificările legislative care se fac la nivel fiscal, juridic şi economic.

“Ce este acum cel mai de actualitate? Sunt provocările legate de Codul fiscal. Încă sunt foarte multe nelămuriri şi întrebări pe care le avem şi alături de experta noastră, doamna Loredana Mihăilă, care este coordonatoarea domeniului fiscal în OFA-UGIR, dezbatem aceste noutăţi astfel încât să le interpretăm şi să le înţelegem corect (…). Lipsa de predictibilitate şi modificările foarte mari legislative care se fac la nivel fiscal, economic, şi pentru antreprenori este foarte greu sau din ce în ce mai greu să ţină pasul cu toate modificările, la pachet cu colegii experţi din companiile care gestionează aceste zone. Fie că vorbim de zona fiscalităţii, fie că vorbim de zona dreptului comercial sau partea aceasta juridică, cu toate modificările, inclusiv pentru companiile care fac import-export”, a declarat Amalia Georgescu, în cadrul Caravanei Conferinţelor Regionale OFA de la Târgu Mureş, potrivit Agerpres.

Potrivit Amaliei Georgescu, OFA-UGIR este cel mai activ patronat, care este conectat real cu mediul de afaceri, prezintă periodic oportunităţi, noutăţi şi îi ajută pe antreprenori să interpreteze fie noutăţile şi oportunităţile din zona finanţărilor, fie provocările din zona Codului fiscal, fie alte provocări pe care le întâmpină, aducând în faţa lor experţi care să explice modul în care modificările legislative pot fi interpretate.

Temele dezbătute marţi, la Târgu Mureş, vizează provocările şi noutăţile privind modificările codului fiscal şi impactul acestora asupra mediului de afaceri românesc, oportunităţi de finanţare pentru afaceri în perioada 2025-2027, dezvoltarea afacerilor prin economie socială şi oportunităţi de dezvoltare prin aderarea la patronat şi reprezentarea OFA în relaţia cu Guvernul.

De asemenea, o altă temă de dezbatere a fost “30 pentru 2030 – Priorităţi pentru IMM-urile din România”, în care au fost expuse mizele-cheie pentru antreprenorii români în următorii ani.

“OFA-UGIR este patronatul care aduce femeile antreprenor împreună şi încurajează implicarea activă în antreprenoriat şi în societate, dar nu doar pentru femei, ci şi pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în societate. Astăzi suntem la Târgu Mureş, aici, în sediul frumos al IncubCenter, pentru conferinţa care promovează oportunităţile de finanţare, dezvoltare a afacerilor, fie prin încurajarea dezvoltării competenţelor angajaţilor, fie prin dezvoltarea de noi oportunităţi antreprenoriale în zona de economie socială. Suntem alături de speakeri care au punctat şi importanţa lidership-ului antreprenorial şi a dezvoltării româneşti în comunităţile şi în regiunile din care facem noi parte. Prezentăm noutăţile legate de finanţări şi dezvoltare a afacerilor, fie în zona de economie socială, fie în zona de linii de finanţare pe care le propune ADR-ul specific regiuni”, a arătat prim-vicepreşedinta OFA-UGIR.

Vicepreşedinta OFA-UGIR Mureş, Sarolta Besenyei, a precizat că evenimentul se încadrează perfect în activitatea incubatorului de afaceri IncubCenter din Târgu Mureş, fiind o diseminare de informaţii pentru mediul antreprenorial.

“În cadrul acestei conferinţe se vorbeşte despre modificările fiscale şi ce se preconizează şi, totodată, în parteneriat cu ADR Centru, au fost prezentate şi programe de finanţare care se prevăd în următoarea perioadă pentru firme. Toate acestea în colaborare cu OFA-UGIR, partenerul nostru de încredere. Credem că aceste diseminări de informaţii, de acţiuni de educare a mediului şi informare a mediului antreprenorial este ceea ce are nevoie antreprenoriatul românesc pentru a-şi creşte competivitatea. Cred că provocarea momentului din punct de vedere al antreprenoriatului este ce se va întâmpla în anul 2025, ce schimbări legislative vor fi, inclusiv fiscale şi cea mai mare provocare a fiecărui antreprenor este cum să se pregătească pentru acest an”, a menţionat Sarolta Besenyei.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (06/12/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (06/12/2024)

Informare privind autorizatia de antrepozit fiscal

EUR/RON Turbo Long 10/4.45/4.55 (EBEUROTL3) (06/12/2024)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 09 si 10 Decembrie 2024