Update articol:

Ambasada Iranului la Bucureşti: Petiție pentru suspendarea sancțiunilor împotriva Iranului pe perioada pandemiei de coronavirus

iran Sursa foto: pixabay.com
 
Oficialii Ambasadei susţin: “Accentuăm că, acum, este cât se poate de clar faptul că acest virus este o amenințare gravă pentru întreaga societate umană, fără niciun fel de limite geografice. Din acest motiv, este esențial ca toate țările să fie unite împotriva acestei boli teribile, să lupte împreună indiferent de disputele politice sau de diferențele geografice, și să colaboreze pentru reducerea efectelor negative ale acestei boli asupra oamenilor, a economiilor și a societăților.
 
În decursul ultimelelor zile și săptămâni, și în condițiile în care poporul iranian are nevoie de sprijinul și apropierea comunității internaționale în lupta grea și neobosită împotriva răspândirii acestui virus, din păcate Guvernul SUA continuă să-și consolideze blocajul economic împotriva poporului iranian prin impunerea de sancțiuni unilaterale și ilegale. În plus, în timp ce toate țările, inclusiv Iranul, se luptă cu coronavirusul, Guvernul SUA folosește această situație ca instrument împotriva Iranului.

 

În același timp, deși poporul iranian contractează această boală infecțioasă gravă, Statele Unite le înrăutățește și mai mult situația. De aceea, SUA trebuie să se abțină de la a sacrifica sănătatea lumii pe altarul unor obiective politice arogante, deoarece acet tip de comportament este contrar eticii și normelor internaționale.

Statele Unite ale Americii, contrar afirmațiilor făcute, plănuiesc și implementează sancțiuni direcționate și inteligente, menite să priveze poporul iranian de primirea de ajutoare internaționale, ba chiar și de achiziționarea de medicamente și echipamente medicale. SUA trebuie să înlăture obstacolele din calea dezvoltării sănătății globale.

În condițiile în care înfrângerea coronavirusului este o sarcină internațională, este de așteptat ca personalitățile influente din domeniile politic, economic, cultural și științific din întreaga lume, precum și mass-media, în calitate de piloni principali ai democrației, să condamne cu voce puternică această acțiune ilegală a Guvernului american, care slăbește structura economică și subminează sistemul medical iranian de gestionare a crizei, și care va avea un impact direct și asupra luptei împotriva epidemiei din alte țări”.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021