Update articol:

Ambasada SUA la Kiev cere Departamentului de Stat să autorizeze plecarea personalului neesențial

SUA sursa Pixabay

Ambasada SUA la Kiev a cerut Departamentului de Stat să autorizeze plecarea tuturor angajaților neesențiali și a familiilor acestora, potrivit mai multor surse familiare cu problema, citate de CNN.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a spus că nu are „nimic de anunțat în acest moment”, adăugând: „Efectuăm o planificare riguroasă de urgență, așa cum facem întotdeauna, în cazul în care situația de securitate se deteriorează”. Un purtător de cuvânt al ambasadei a refuzat să confirme și a trimis CNN către Departamentul de Stat din Washington.

O sursă apropiată guvernului ucrainean a declarat pentru CNN că SUA au informat Ucraina că este „probabil să înceapă evacuarea încă de săptămâna viitoare” a familiilor diplomaților de la ambasada de la Kiev.

Sursa a spus că președintele Volodymyr Zelensky a vorbit cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken despre această chestiune și i-a spus că, dacă Statele Unite ar face un pas atât de dramatic, ar fi o „reacție excesivă”. CNN a cerut guvernului ucrainean să comenteze.

Un oficial al Departamentului de Stat a declarat că nu va comenta discuțiile private, adăugând că deciziile privind personalul din străinătate se bazează pe un singur criteriu: siguranța și securitatea americanilor.

Solicitarea ambasadei marchează o nouă escaladare faţă de luna trecută, când SUA lucrau la o planificare de urgență pentru evacuarea americanilor din Ucraina, deoarece Rusia a continuat să grupeze trupe în apropierea graniței și să trezească temeri de o nouă invazie. Cea mai recentă evaluare a informațiilor a Ministerului ucrainean al Apărării, transmisă de CNN în această săptămână, a evaluat că Rusia a desfășurat acum peste 127.000 de soldați în regiune.

Departamentul de Stat a emis deja avizul de călătorie la cel mai înalt nivel pentru Ucraina, spunându-le americanilor să nu călătorească în țară și să fie la curent cu rapoartele conform cărora Rusia plănuiește acțiuni militare semnificative împotriva Ucrainei.

 

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/05/2022)

Nuclearelectrica si NuScale anunta amplasamentul primului reactor modular mic

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (23/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii perioada 16-20.05.2022