Update articol:

Ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite – primit de ministrul Aurescu

Sultan Mohamed Majed Al Ali Sultan Mohamed Majed Al Ali

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, 5 septembrie 2022, pe ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite la București, Sultan Mohamed Majed Al Ali, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Ministrul Bogdan Aurescu i-a urat ambasadorului agreat al EAU bun-venit în România și a folosit acest prilej pentru a saluta nivelul ridicat al dialogului bilateral, materializat în ultima perioadă prin contacte frecvente atât la nivel înalt, cât și tehnic.

În acest sens, șeful diplomației române a evidențiat angajamentul autorităților de la București și de la Abu Dhabi, până la cel mai înalt nivel, de a pune în practică, de o manieră aplicată, parteneriatul economic dintre cele două state. A evidențiat că discuțiile la nivel economic și sectorial care au avut loc în cadrul vizitei Prim-ministrului Nicolae Ciucă la Abu Dhabi (21 iunie 2022) și al celei de-a doua sesiuni a Comitetului de cooperare între Guvernul României și Guvernul EAU (22 iunie), prezidate de partea română la nivel de ministru al afacerilor externe (https://www.mae.ro/node/58938 ), precum și convorbirile telefonice la nivel înalt, de la 27 iulie, între cei doi șefi ai diplomațiilor (https://www.mae.ro/node/59332 ), și 1 august, între Prim-ministrul României și Președintele EAU, s-au dovedit deosebit de utile pentru avansarea de proiecte concrete de cooperare.

Oficialul român a subliniat că aceste proiecte constituie obiective prioritare pe agenda bilaterală pentru perioada următoare, atât la nivelul ministerelor de resort, cât și prin implicarea mediului de afaceri din cele două state, ministrul Bogdan Aurescu accentuând necesitatea stimulării și monitorizării cu atenție a evoluțiilor în implementarea tuturor deciziilor adoptate la nivel înalt.

La rândul său, ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite la București, Sultan Mohamed Majed Al Ali, a subliniat hotărârea autorităților emirateze și angajamentul său personal de a dezvolta și aprofunda relațiile cu România, cu accent pe domeniul economiei, investițiilor și pentru realizarea proiectelor discutate cu ocazia contactelor recente la nivel înalt.

Șeful diplomației române l-a asigurat pe ambasadorul agreat al EAU de întreaga deschidere și sprijinul autorităților române pentru îndeplinirea cu succes a mandatului său în România.

 

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)