Update articol:

Ambasadorul Chinei, convocat la Foreign Office din cauza ecaladării ‘agressive’ împotriva Taiwanului

londra Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/londra-uk-parlament-big-ben-1053695/

Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, l-a convocat miercuri la Foreign Office pe ambasadorul Chinei în Marea Britanie, Zheng Zeguang, pentru a explica acţiunile Beijingului împotriva Taiwanului după vizita preşedintei Camera Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

“Am dat dispoziţie unor oficiali să-l convoace pe ambasadorul chinez pentru a explica acţiunile ţării sale. Am văzut un comportament şi o retorică tot mai agresive din partea Beijingului în ultimele luni, care ameninţă pacea şi stabilitatea în regiune”, a precizat Truss într-un comunicat.

“Regatul Unit îndeamnă China să rezolve orice diferend prin mijloace paşnice, fără ameninţarea sau utilizarea forţei sau coerciţiei”, a pledat şefa diplomaţiei britanice.

Vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a fost percepută de Beijing drept o provocare, SUA angajându-se în trecut să nu aibă nicio relaţie oficială cu teritoriul insular revendicat de China.

Armata comunistă a Beijingului a efectuat în ultimele zile cele mai ample exerciţii militare organizate vreodată în jurul Taiwanului. Aceasta a pus în practică o blocadă de facto a insulei, cu avioane, nave şi tiruri cu rachete balistice.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021