Update articol:
Distribuţia de apă, subiect al parteneriatului cu Israelul

Ambasadorul David Saranga: Statul Israel are foarte multe soluţii inovatoare, pentru prezervarea apei, care pot fi de folos în România

România trebuie să asigure viitorul resurselor de apă pe care le are momentan, a declarat, astăzi, ambasadorul Israelului în România, David Saranga, după o vizită pe care a făcut-o la Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa. 

Vizita la RAJA Constanţa a fost efectuată ca o recunoaştere a relaţiilor de colaborare între regia de apă şi companii din Israel care durează de circa 11 ani. Parteneriatul are la bază o problemă comună – viitorul incert al apei și interesul ambelor părți de a implementa cele mai bune soluții pentru prezervarea acestei resurse vitale.    

“România este bogată în resurse de apă pentru moment, însă viitorul trebuie asigurat. Trebuie să ne gândim să gestionăm şi să folosim concret această bogăţie pe care o aveţi. (…) Astăzi, Israelul contribuie foarte mult la nivel global pentru rezolvarea problemelor legate de managementul apelor uzate, filtrarea apei, desalinizarea, precum şi optimizarea reţelelor de apă. Statul Israel are foarte multe soluţii inovatoare care pot fi de folos în România. Am fost mândru să văd rezultatele eforturilor depuse de ambele părţi în ultimii ani şi sunt încrezător că putem face mult mai mult (…), cred că anul acesta o să să vedem o continuare a acestei bune colaborări”, a spus Saranga într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, unul dintre scopurile mandatului său de ambasador în ţara noastră este dezvoltarea colaborării în domeniul economic între România şi Israel.

“Unul dintre scopurile din mandatul meu de aici, din România, este să văd cum putem să colaborăm în domeniul economic, acesta este viitorul. Relaţiile diplomatice dintre Israel şi România sunt la cel mai înalt nivel la care pot fi, chiar este un parteneriat strategic între Israel şi România, iar dacă ne referim la Uniunea Europeană, România este una dintre cele mai apropiate ţări pe care le avem. Colaborarea pe care o avem este în multe domenii, domeniul economic având un potenţial mult mai mare. Avem multe companii din Israel care funcţionează aici, în România, dar potenţialul care există e mult mai mare şi acesta este aspectul principal pentru care sunt aici, la Constanţa”, a spus ambasadorul Israelului în România.

Directorul general al RAJA Constanţa, Felix Stroe, a declarat: “Implementăm programul operaţional de investiţii mari, care depăşeşte suma de 650 de milioane de euro, şi desfăşurăm licitaţii la care invităm partenerii noştri să se prezinte şi să îşi prezinte tehnologiile. În ultimii 10-15 ani compania s-a modernizat în continuu. Astăzi, poate este cea mai modernă companie publică de apă din Europa Centrală şi de Est şi în continuare avem proiecte de dezvoltare şi implementare a celor mai noi tehnologii.

În luna septembrie a acestui an Constanța va găzdui una dintre cele mai mari expoziții de echipamente și tehnologie de ultimă generație, la care vor fi prezenți lideri mondiali din mai multe domenii.

Colaborarea RAJA și companii din Israel a început în 2009, prin zonarea rețelei de distribuție în municipiul Constanța, în colaborare cu Myia Water Israel, iar în anul următor automatizarea centralizată a surselor de apă din zona Cobadin s-a realizat cu Motorola Solutions Inc. Aceeași companie, în 2013, a furnizat către RAJA echipamente pentru transmiterea datelor la distanță. Următorii ani au fost marcați de vizite reciproce, care s-au concretizat, la 19 mai 2016, prin semnarea Protocolului de colaborare dintre RAJA și Hagihon Company Ltd. cu privire la eficientizarea activității de exploatare și management al rețelelor urbane de apă și apă uzată. Anul trecut, RAJA a participat la WATEC 2019, în Tel Aviv, unde compania locală a continuat discuțiile cu privire la amenajarea a cinci parcuri fotovoltaice în județul Constanța.

 

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (18/08/2022)

Intalnire investitori si analisti - Sem 1 2022

CONPET SA (COTE) (18/08/2022)

Hotararea AGOA 18.08.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Listare produse structurate pe pietele regionale

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/08/2022)

Teleconferinta Investitori de Retail - Rezultate Financiare Semestrul I, 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)