Update articol:

Ambasadorul Israelului condamnă afirmațiile jignitoare ale AUR despre Holocaust

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, condamnă vehement “atitudinea şi afirmaţiile jignitoare ale unor lideri politici care au considerat potrivit să califice genocidul din timpul Holocaustului drept o ‘temă minoră’ de abordat în sistemul educaţional din România”.

“Am susţinut constant că informarea justă şi obiectivă asupra ororilor care s-au petrecut în timpul Holocaustului din România este necesară pentru a evita ca astfel de tragedii să se repete. Noua generaţie trebuie să cunoască în profunzime această pagină neagră din istoria omenirii, astfel încât să înţeleagă că antisemitismul, xenofobia şi intoleranţa nu îşi au locul în societatea de astăzi şi că acestea contravin valorilor democratice şi europene însuşite de România”, arată diplomatul într-un mesaj publicat pe Facebook, ca reacţie la un comunicat de presă transmis de AUR.

David Saranga a subliniat că legea privind introducerea disciplinei şcolare “Istoria Evreilor. Holocaustul”, adoptată de Parlament şi promulgată recent de preşedintele Klaus Iohannis, “oferă elevilor prilejul de a înţelege acest episod crunt, dar şi importanţa compasiunii”.

Potrivit lui Saranga, afirmaţiile ce clasifică acest subiect o “temă minoră” constituie “o dovadă făţişă fie a lipsei de asumare, fie a ignoranţei”.

“Este important de menţionat că acestea se încadrează în definiţia negării Holocaustului emisă de Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului (IHRA), aceeaşi instituţie care a adoptat definiţia antisemitismului în timpul preşedinţiei române. Reacţiile extremiste ne amintesc că ideologiile şi manifestările radicale îşi fac simţită prezenţa şi astăzi. Sunt convins că poporul român va alege adevărul istoric în defavoarea discursului antisemit”, mai arată ambasadorul Israelului în România.

Luni, Alianţa pentru Unirea Românilor a transmis un comunicat de presă în care susţinea că, în ultimii ani, se constată o “acţiune sistematică de subminare” a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de materii a unor “teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională”.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022