Update articol:

Ambasadorul Israelului, scrisoare către Patrarhul Daniel: “Îmi exprim consternarea față de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim”

Ambasadorul Israelului la București, Excelența Sa David Saranga, i-a scris Patriarhului Daniel pentru a-și exprima consternarea în urma atacului asupra unei biserici din Ierusalim care apaține de Patriarhia Română.

David Saranga a transmis:

„Preafericirea Voastră,

În numele meu și al guvernului israelian îmi exprim consternarea față de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil și vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în fața justiției pentru a fi pedepsiți.

Autoritățile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident și vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanței Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim. Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu și nu vor fi tolerate nici de autorități, și nici de societatea israeliană. Vă rog, Preafericirea Voastră, să primiți expresia înaltei mele aprecieri.

Cu deosebită considerație, David”.

Biserica românească din Ierusalim care este, totodată, și Reprezentanța Patriarhiei Române la Ierusalim a fost atacată, în urmă cu câteva zile, de un extremist religios israelian. Acesta a încercat să spargă porțile cu un pietroi, a vandalizat crucea și a distrus o cameră de supraveghere.

Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului l-a numit ”act terorist”, spunând că este alături de Biserica Ortodoxă Română și de Patriarhul Daniel.

Potrivit Stiripesurse.ro, Patriarhia Română a transmis, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Vasile Bănescu, că vandalizarea bisericii sale ”act de extremism dictat de rațiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părți ale lumii”.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera