Update articol:

Ambasadorul rus în Polonia, atacat cu o substanţă roşie – video

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit luni cu o substanţă roşie de manifestanţi pro-ucraineni, la o ceremonie de la Varşovia pentru marcarea a 77 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste în cel de-al doilea Război Mondial, relatează AFP, potrivit Agerpres.

 

 

Într-o filmare fără sonor difuzată de agenţia de presă rusă RIA Novosti, diplomatul apare cu faţa şi cămaşa pătate cu roşu; la fel sunt surprinse şi alte persoane din jurul său. În spatele lor se văd drapele ucrainene fluturate de manifestanţi.

Agenţia citată de AFP precizează că ambasadorul urma să depună o coroană de flori la un cimitir din capitala poloneză, unde sunt înhumaţi soldaţi sovietici căzuţi în război.

Rusia a acuzat de mai multe ori “rusofobia” occidentalilor în general şi a polonezilor în special, reaminteşte France Presse. Moscova justifică invazia rusă în Ucraina prin existenţa în această ţară a unui presupus proiect anti-rusesc occidental şi a unui “genocid” al populaţiei rusofone de către “neonaziştii” ucraineni.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative