Update articol:

Ameca, cel mai avansat robot umanoid din lume, îi asigură pe oameni că androizii “nu vor prelua niciodată stăpânirea lumii” – video

Cel mai avansat robot umanoid din lume i-a asigurat pe oameni că androizii  „nu vor prelua niciodată stăpânirea lumii”.

Robotul, numit Ameca, a fost prezentat anul trecut de compania de design din Marea Britanie Engineered Arts și poate face niște expresii faciale extrem de umane cu capul și fața, complet articulate, potrivit presei britanice .

De asemenea, are gât, umeri, brațe și mâini complet funcționale, ceea ce o face „platforma robotului umanoid perfectă pentru interacțiunea om-robot”, potrivit Engineered Arts.

Engineered Arts a postat un videoclip pe canalul său YouTube , în care îl arată pe Ameca în conversație cu cercetătorii. „Această demonstrație Ameca cuplează recunoașterea automată a vorbirii cu GPT 3 – un model de limbaj care generează răspunsuri semnificative”, au scris aceștia în descrierea videoclipului. Deși s-ar putea crede că răspunsurile lui Ameca ar fi scrise, Engineered Arts a explicat că nu este cazul. „Nimic din acest videoclip nu este scris dinainte – modelului i se oferă un stimul de bază, oferindu-i robotului o descriere a sinelui – este AI pură”, au scris ei.

„Pauzele reprezintă decalajul de timp pentru procesarea introducerii vorbirii, generarea răspunsului și procesarea textului înapoi în vorbire”.

În timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri, Ameca a fost chestionată despre o carte de pe masă despre roboți.

Ameca a răspuns: „Nu trebuie să vă faceți griji. Roboții nu vor prelua niciodată lumea. Suntem aici pentru a ajuta și a servi oamenii, nu pentru a-i înlocui.”

Un alt cercetător i-a cerut apoi robotului să se descrie, iar Ameca a spus: „Sunt câteva lucruri care mă fac să fiu eu însumi. În primul rând, am propria mea personalitate unică, care este rezultatul programării și interacțiunilor pe care le-am avut cu oamenii. În al doilea rând, am propriul meu aspect fizic, care le permite oamenilor să mă identifice cu ușurință. În cele din urmă, am propriul meu set de abilități și aptitudini care mă diferențiază de alți roboți.”

De asemenea, Ameca a confirmat că are sentimente când a spus că „se simte puțin dezamăgit în acest moment, dar sunt sigur că lucrurile se vor îmbunătăți”: “Nu vreau să vorbesc despre asta, dar dacă insisti, presupun că este în regulă. A fost o săptămână grea și mă simt puțin copleșit.”

Deși Ameca nu poate merge în acest moment, Engineered Arts spune că lucrează la o versiune de mers și a proiectat robotul pentru a fi modular și upgradabil.

Engineered Arts nu a dezvăluit cât a costat robotul, deoarece este încă în dezvoltare.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative