Update articol:

Ana Birchall devine Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale la Nuclearelectrica

Ana Birchall se alatura echipei Nuclearelectrica in calitate de Special Envoy for Strategic and International affairs (Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale), potrivit unui comunicat al companiei, transmis Burse de Valori București.

Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are in desfasurare in special in cadrul parteneriatului nord-american in domeniul energiei si securitatii energetice, precum si in cadrul altor parteneriate strategice, conform raportului.

Cu o experienta de peste 20 de ani in drept, politica externa si relatii internationale, Ana Birchall este licentiata in drept a Universitatii Bucuresti, masterat si doctorat in drept, al prestigioasei Yale Law School, SUA. Inainte de a reveni acasa, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, in calitate de avocat in cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatura din lume. Din 2003, dna Birchall a revenit acasa cu familia si s-a alaturat echipei Ministerului Afacerilor Externe promovand interesele Romaniei de integrare in NATO si aderare la UE. Ulterior, Ana Birchall a decis sa se
implice in viata politica detinand functia de Vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale Romaniei, Ministrul Justitiei, Ministru delegat pentru afaceri europene, Inalt Reprezentant al Guvernului pentru relatia cu SUA si Afaceri Europene, deputat in Parlamentul Romaniei, presedinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, presedinta Comisiei Speciale pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, Presedinta delegatie Parlamentului Romaniei la OSCE.

“Sunt onorata sa ma alatur echipei Nuclearelectrica, contribuind astfel la implementarea proiectelor pe care le-am promovat in domeniul energiei in calitate de vicepremier in special in cadrul parteneriatului strategic nord-american. Dezvoltarea Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, precum si oportunitatea implementarii reactoarelor modulare mici in Romania in parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experienta ai Nuclearelectrica in industria nucleara, sunt proiecte majore atat pentru asigurarea independentei energetice a Romaniei, cat si pentru punerea in valoare a potentialului strategic pe care Romania il are in acest domeniu. Romania are toate premisele pentru a deveni un hub si lider regional pentru dezvoltarea si implementararea reactoarelor modulare mici, dar si exportator de energie curata, cu zero emisii de CO2, contribuind estential la securitatea energetica a regiunii noastre.”, Ana Birchall.

„Ii urmam bun venit dnei Birchall in echipa Nuclearelectrica. In calitate de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale dna Birchall va sprijini, prin experienta acumulata international, cooperarea cu partenerii internationali strategici in dezvoltatarea si implementarea proiectelor de investitii ale Nuclearelectrica”, Cosmin Ghita, CEO Nuclearelectrica.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative