Update articol:

Analiză Saxo Bank: sezonul câștigurilor din acțiuni se apropie de sfârșit!

saxo bank

Autor: Peter Garnry, Șeful Strategiei pe Acțiuni, Saxo Bank

În actualizarea de astăzi a acțiunilor, rezumăm sezonul de câștiguri din T3, care s-a încheiat acum în SUA și Europa. Câștigurile și compresia marjei au fost cele mai proaste din Europa și China, în timp ce companiile din SUA au înregistrat mai puțină presiune, dar câștiguri trimestriale tot mai scăzute în T3 și cel mai slab sezon de câștiguri din ultimii doi ani. Ne așteptăm ca presiunea marjei să continue să cauzeze vânt potrivnic creșterii câștigurilor anul viitor.  

A fost presiunea marjelor din T3 canarul din mina de cărbune?

Cu 97% dintre companiile din S&P 500 care au raportat că sezonul de profituri pe al treilea trimestru s-a încheiat definitiv, putem începe să tragem concluzii ferme despre ceea ce se întâmplă cu câștigurile. Câștigurile S&P 500 au scăzut cu 2,5% t/t (trimestru per trimestru), făcând din T3 cel mai prost sezon de câștiguri de când piața a revenit din abis în primele zile ale pandemiei. Câștigurile europene și chineze au scăzut și mai rău, cu aproximativ 9% t/t, cauzate de presiuni mai intense pe marjă decât cele observate în SUA. În ceea ce privește veniturile, companiile europene s-au descurcat cel mai bine, cu venituri în creștere cu 6,7% t/t, comparativ cu doar 3,9%b t/t pentru S&P 500. Rata medie de creștere a veniturilor t/t în ultimii doi ani este de 5,3% în Europa și 3,5% în SUA. O parte din diferență poate fi explicată printr-un dolar mai puternic. După cum am scris de mai multe ori în această lună, dinamica cheie pentru acțiunile de anul viitor este evoluția marjei operaționale și, dacă aceasta scade la niveluri sub media celor din trecut, atunci problemele vor fi prea mari pentru companii și vor urma probabil câștiguri mai scăzute anul viitor.

Salesforce și Snowflake – companii în scădere

Lansările de rapoarte de profit săptămâna aceasta sunt pline de surprize. În „meniul” principal, ziua de miercuri, cu câștiguri de la companiile de tehnologie din SUA Salesforce și Snowflake. Analiştii se aşteaptă ca creşterea veniturilor Salesforce FY23 T3 (încheiat pe 31 octombrie) să scadă la 14% a/a (de la an la an), de la 27% a/a în urmă cu un an, iar analiştii se aşteaptă ca Snowflake să raporteze FY23 T3 (încheiat la 31 octombrie) o creştere a veniturilor de 61% a/a în scădere față de 110% a/a cu un an în urmă. Așteptările pentru ambele companii evidențiază încetinirea cheltuielilor companiilor de tehnologie pe care am observat-o și la alte companii de tehnologie, inclusiv Intel, HP etc.

*** 

Saxo Bank conectează oamenii la oportunități de investiții pe piețele globale de capital. Ca furnizor de tranzacții și investiții multi-active, Saxo Bank se străduiește să ofere oamenilor o experiență user-friendly de utilizare a platformei, personalizată și fără probleme, care să le ofere exact ceea ce au nevoie, atunci când au nevoie, indiferent dacă vor să tranzacționeze activ la nivel global. piețe sau investesc în viitorul lor.

Fondată în 1992, Saxo Bank a fost una dintre primele instituții financiare care a dezvoltat o platformă de tranzacționare online care a oferit investitorilor privați aceleași instrumente și acces la piață ca și comercianților profesioniști, instituții mari și manageri de fonduri. Saxo combină o gândire fintech agilă cu o experiență de aproape 30 de ani și o experiență record pe piețele globale de capital, pentru a oferi clienților o experiență de ultimă generație. Grupul Saxo Bank deține patru licențe bancare și este bine reglementat la nivel global. Saxo oferă clienților din întreaga lume acces amplu la piețele globale de capital în clase de active, unde pot tranzacționa peste 40.000 de instrumente în peste 20 de limbi dintr-un singur cont de marjă. Grupul Saxo Bank furnizează, de asemenea, infrastructură pentru 120 de instituții financiare în calitate de parteneri, stimulând experiența investițională pe care o pot oferi clienților prin intermediul tehnologiei sale open banking.

Cu sediul central în Copenhaga, activele clientului Saxo Bank totalizează peste 45 de miliarde de euro, iar compania are angajați peste 2.000 de profesioniști din domeniul tehnologiei financiare și tehnologice în centre financiare din întreaga lume, inclusiv Londra, Singapore, Amsterdam, Shanghai, Hong Kong, Paris, Zurich, Dubai și Tokyo.

Saxo Markets este o filială licențiată a Saxo Bank A / S, un specialist fintech de top care conectează oamenii la oportunitățile de investiții pe piețele globale de capital. Saxo Markets operează în Singapore din 2006 și servește ca sediu central al APAC. Ca furnizor de tranzacții și investiții multi-active, Saxo Bank se străduiește să ofere oamenilor o experiență user-friendly de utilizare a platformei, personalizată și fără probleme, care să le ofere exact ceea ce au nevoie, atunci când au nevoie, indiferent dacă vor să tranzacționeze activ la nivel global. piețe sau investesc în viitorul lor.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING