Update articol:

Analiză tehnică Goldring: Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice pentru Dell

Analiză SSIF Goldring, de Dan Turmacu, CFTe.

Dell Technologies Inc. este o companie multinațională de tehnologie, cu sediul în Round Rock, Texas. Acesta a fost formată ca urmare a fuziunii din septembrie 2016 dintre Dell și EMC Corporation. Produsele Dell includ computere personale, servere, smartphone-uri, televizoare, software de calculator, securitate informatică și de rețea. Dell s-a clasat pe locul 35 în clasamentul Fortune 500 din 2018 al celor mai mari corporații din Statele Unite în funcție de veniturile totale.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2021, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 2,13$, în creștere cu circa 59% în raport cu rezultatul din primul trimestru din 2020.

 

Acțiunea Dell Technologies este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier DELL (acțiuni clasa C). Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 76,6 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 288%.

Indicatorul beta β al acțiunii are valoarea de 0,96 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 4% mai puțin volatil decât piața.

Perspectivă pe termen mediu

Sumar: DELL
Poziție: Long
Target price: 125$
Perc. to Target: 24%
Stop loss: 76$

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Dell Technologies a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 25,50$ și a reușit să iasă deasupra norului în a doua parte a lunii iul. 2020. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este ușor negativ. În cea mai mare parte a perioadei mai 2020- iun. 2021, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce a arătat o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de un nivel supra-vândut (nivelul -4). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 8), de unde a început să se corecteze.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Dell Technologies are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

Sumar: DELL
Poziție: Hold
Target price: –
Perc. to Target: –
Stop loss: –

Pe graficul zilnic al Dell Technologies observăm cum prețul a reușit la începutul lunii dec. 2020 să spargă în final un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din  mai 2019 (linia violet). Acțiunile s-au aflat într-un raliu până la atingerea maximelor din apr. 2021. De atunci, prețul acestora s-a mișcat în lateral spre linia de trend ascendent. Media mobila de 50 zile a servit drept suport pentru corecție. În acest moment, acțiunile se tranzacționează încă deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Dell Technologies este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Rusell 1000. De la nivelul de suport dat de minimul din mar. 2020, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituită din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. Totuși, linia RS nu a reușit să spargă această rezistență. Dacă prețul își va continua trendul, atunci linia RS ar trebui să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Dell Technologies. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna iun. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). După ultimul raliu al acțiunii, linia ADX a atins nivelul de alertă 50. Trendul a pierdut ulterior din intensitate cum linia ADX a coborât din nou sub nivelul 20.

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Pe termen scurt este posibil să vedem o continuare a corecției cum indicatorii tehnici au fost supra-cumpărați.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii vor reuși să spargă nivelul de rezistență de la circa 104$.

BVBStiri BVB

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

MedLife S.A. (M) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

Turbo Long on adidas AG (RCADSTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

Erste Group Bank AG (EBS) (20/09/2021)

Notificare - detineri < 4%