Update articol:
INTERVIU IN EXCLUSIVITATE

Anca del Río, preşedinte EIT Alumni: Accelerarea inovațiilor, dar şi încurajarea comunităţii să abordeze sustenabil a patra revoluție industrială (4IR) – printre obiectivele mele 

Foto Linkedin

Anca del Río este sociolog și economist, specializat în strategii și politici de sănătate publică și pasionat de domeniul serviciilor medicale bazate pe valoare (value-based healthcare) și inovare bazată pe necesități (need-led innovation); Totodată este un lider inovator cu impuls antreprenorial pentru transformarea digitală și managementul schimbărilor sistemice pentru dezvoltare și progres. După absolvirea studiilor superioare la Universitatea din București, Anca a continuat să se specializeze și să își dezvolte cariera în Austria, Spania și Elveția, urmând diverse colaborări la nivel European, cu Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu și cu Australia. În momentul de față Anca locuiește în Elveția și este implicată în diverse inițiative de inovație și antreprenoriat la nivel regional și global, și conduce departamentul de calitate și dezvoltarea organizațională a unui spital. Recent, Anca a fost numită în funcția de Președinte EIT Alumni, comunitatea extinsă a absolvenților de programe educaționale și antreprenoriale, precum și accelerarea înființări de afaceri mici și mijlocii bazate pe inovație și tehnologie a EIT (Institutul European de Inovație și Tehnologie).

Răzvan Nicolescu, membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare și Tehnologie, a declarat: “Mă bucur când întâlnesc români care pot şi doresc să performeze la nivel internaţional. Mă bucur şi mai mult că nu sunt deloc puţini. EIT a făcut o alegere bună numind-o pe Anca în această poziţie”.

Reporter: Care sunt obiectivele pe care şi le-ai propus în noua funcţie?

Anca del Río: Fiind o persoană determinată de promovarea inovației și antreprenoriatului pentru bunăstarea umană și impact social, misiunea mea ca nou Președinte EIT Alumni este:

  • Accelerarea inovațiilor eficiente pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDGs) , în conformitate cu agenda UE și ONU;
  • Sprijinul și încurajarea comunității EIT Alumni să abordeze în mod sustenabil a patra revoluție industrială (4IR) în toate sectoarele;
  • Promovarea acțiunii colective, parteneriatelor și colaborării pentru dezvoltare și progres în cercetare, educație și afaceri;
  • Abilitarea membrilor EIT Alumni să devină agenți ai schimbării în tranziția digitală și facilitarea mijloacelor care să le permită participarea activă la acțiuni decizionale pentru proiectarea viitorului.

 

Educația primită în România mi-a pavat drumul spre cine sunt astăzi.

Reporter: Cum vezi această comunitate pe care o conduci peste doi ani de zile?

Anca del Río: După 2023, îmi doresc ca EIT Alumni sa exceleze prin și mai multă multiculturalitate și interdisciplinaritate; cei peste 14000 membri ai comunității EIT Alumni cu care am pornit la drum să-și fi îmbunătățit capacitatea de a inova, de a colabora si de a aborda provocările globale, transformându-și cele mai ambițioase idei în realitate pentru ca Europa să devină mai verde, mai sănătoasă și mai durabilă. Totodată, peste doi ani de zile prin atingerea obiectivelor stabilite, mai multă cooperare între cercetare, educație și afaceri, consider că și mai multe talente, motivate de pasiune și de dorința de dezvoltare socială, economică și intelectuală, se vor alătura comunității EIT Alumni și vor deveni antreprenorii și liderii de mâine.

Reporter: Studiile tale bogate, inclusiv cele din România, te-au ajutat în obţinerea acestei funcţii?

Anca del Río:  Sigur, asemenea construcției unei case sunt importante proiectul, fundația, materialele folosite și oamenii care contribuie la construcție. Educația primită în România mi-a pavat drumul spre cine sunt astăzi. Experiențele diverse de pe parcursul studiilor mi-au trezit dorința de a învăța ceva nou în fiecare zi, m-au învațat despre adaptabilitate, beneficiile colaborării și muncii în echipă, m-au motivat și ambiționat să privesc dincolo de orizont și să îmi găsesc pasiunea. Un pas decisiv l-a reprezentat momentul în care am decis să să particip la programul European ERASMUS. Apoi lucrurile au început să se contureze odată cu plecarea mea în Austria, începându-mi astfel cariera și pornind la drum către structurile UE.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions