Update articol:

Anca Dragu, E.ON România: Nevoia financiară pentru protejarea consumatorului vulnerabil este estimată între 1 și 4 miliarde lei

România este pe locul al treilea, în Europa, în topul prețului gazelor naturale raportat la puterea de cumpărare, a spus Anca Dragu, Director General Adjunct E.ON Romania, la Masa Rotundă EVOLUȚIA PREȚULUI GAZELOR NATURALE PRIN RESTRUCTURAREA SECTORULUI GAZELOR NATURALE, organizată de Financial Intelligence și Asociația Energia Inteligentă.

Anca Dragu a spus: “România, dacă te uiți la prețul nominal al gazelor, nu stă foarte rău, este în a doua jumătate a intervalului țărilor europene. Dar, dacă te uiți la puterea de cumpărare, este pe locul al treilea în topul celor  mai mari prețuri din Uniunea Europeană.

Pentru consumatorul final, prețul gazului este unul semnificativ, raportat la alte țări europene.”

Ea a amintit că trebuie definit consumatorul vulnerabil și găsite resursele pentru a acoperi această nevoie: “Nevoia financiară probabil se ridică undeva între 1 și 4 miliarde de lei. Am văzut mai multe estimări.”

Anca Dragu a mai spus: “Lipsa de predictibilitate legislativă ne afectează pe toți – producători, distribuitori, furnizori , consumatori. Prețurile trebuie să fie corecte și predictibile. Atunci, fiecare își face un plan de investiții conform regulilor jocului.

Instabilitatea regulilor jocului este dăunătoare pentru mediul economic. Cu toții ne dorim un sector energetic competitiv, care să asigure o creștere economică stabilă, sănătoasă. Procesul de liberalizare a pieței gazelor este absolut necesar.”

Conform Ancăi Dragu, trei elemente ar trebui să fie în atenția tuturor – existența unei piețe – tranzacții, lichiditate, participanți la piață-, definirea consumatorului vulnerabil și interconexiunile.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (28/05/2020)

Notificare praguri detineri/vot peste si sub 5%

CEMACON SA (CEON) (28/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/05/2020)

Declaratie detineri la emitentul SIF 1

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/05/2020)

Hotarare CA - Fuziunea de principiu a companiilor de distributie din Grup