Update articol:
ROMÂNIA DIGITALĂ ONLINE FORUM

Andreea BULISACHE, Microsoft România: Pandemia a arătat că, într-o situație de criză, tehnologia poate să unească – VIDEO

Andreea BULISACHE, Microsoft România

Rolul pe care îl are tehnologia în digitalizare este unul mai mult decât important, a spus Andreea BULISACHE, National Technology Officer, Microsoft România, la cea de-a treia ediție a Forumului România Digitală organizat de Financial Intelligence, marți, 15 iunie 2021.

Ea a detaliat: “Această perioadă critică pe care am trecut-o cu toții, de pandemie, nu a făcut decât să demonstreze că, într-o situație de criză, tehnologia poate să unească și poate să răspundă la niște nevoi. Pandemia ne-a expus la digitalizare sau la utilizarea servicilor de tehnologie în mod accelerat”.

Potrivit domniei sale, pandemia a demonstrat rolul pe care tehnologia poate să îl joace în a răspunde la niște obiective de ordin economic și, prin eforturi susținute, să ducă la o creștere economică, sustenabilă și rezilientă.

Andreea BULISACHE a spus că, în momentul de față, sunt foarte importante demersurile de aderare la standardele de conformitate, de securitate cibernetică, pentru că, odată cu creșterea gradului de digitalizare, crește și expunerea la riscuri.

Potrivit domniei sale, Microsoft face demersuri pentru a se implica, într-un mod activ, în toate eforturile de reglementare și standardizare, asigurându-se că cei desemnați să ia deciziile o fac într-un mod care să le permită să-și atingă obiectivele de natură economică folosind tehnologia.

Tehnologia este un instrument menit să ajute la atingerea obiectivelor,  nu este un obiectiv în sine, a spus Andreea BULISACHE.

Recent, Microsoft a anunţat că, până la finalul anului 2022, datele ce vor fi generate pe teritoriul Uniunii Europene vor fi stocate şi prelucrate doar în UE.

Serviciile Microsoft cloud existente respectă şi depăşesc, deja, recomandările Uniunii Europene, în sensul că toţi clienţii comerciali şi cei din sectorul public aveau opţiunea de a-şi stoca datele în Uniune.

Planul anunţat de Microsoft face parte din angajamentul pe care compania şi l-a asumat în raport cu viziunea UE pentru o “Europă pregătită pentru era digitală” (Europe Fit for the Digital Age) şi, în acelaşi timp, este o recunoaştere a rolului pe care sectorul tehnologic trebuie să îl joace pentru a sprijini Europa să îşi atingă obiectivele digitale.

Andreea BULISACHE a spus: “Modul în care noi răspundem la această solicitare (n.n. de stocare a datelor în interiorul granițelor) nu face decât să crească gradul de încredere că o soluție de cloud poate să întrunească aceste condiții într-un mod care să permită stocarea pe un teritoriu sau în granițele Europei, nelimitând oportunitatea sau posibilitatea ca serviciile de cloud public extins global să fie accesibile pentru clienții noștri”.

Reprezentanta Microsoft a subliniat că este important să existe parteneriate publice private, care să meargă mai departe de un dialog deschis, astfel încât să poată fi dezvoltate soluții noi inovative care să permită României să devină un hub digital și motor al economiei regionale și furnizor de soluții.

Andreea BULISACHE a mai spus: “Ca organizație globală, facem parte din extrem de multe discuții și putem colabora într-un mod activ, atât pe zona de skilling, cât și pe zona de tranziție verde, pe partea de tehnologie inclusivă”.

Ea s-a declarat impresionată de modul colaborativ și deschis în care a decurs dialogul cu autoritățile din România, până acum, așteptarea sa fiind ca promisiunile și strategiile setate să ajungă la maturitate: “Trebuie să fim curajoși și mediul privat nu poate decât să aducă acea garanție și încredere că aceste obiective ambițioase pot fi atinse.”

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l