Update articol:

Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii, discuţie cu directorul OncoGen, privind evoluţia unui posibil vaccin anti-COVID-19

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a discutat la telefon cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Cercetări OncoGen, unde este în lucru un posibil vaccin anti-COVID-19, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Andrew Noble a spus: “Ştim că drumul către un vaccin anti-COVID-19 este plin de provocări şi trebuie să fie un efort în condiţii de urgenţă, care să implice guverne, sectorul farmaceutic şi comunitatea oamenilor de ştiinţă din lumea întreagă. În acest context, Guvernul britanic a donat 388 de milioane de lire sterline pentru vaccinuri, teste şi tratamente, iar pe 4 mai a fost una din gazdele conferinţei mondiale a donatorilor, la care au fost strânse 6,5 miliarde de lire sterline din partea guvernelor din lumea întreagă

Am apreciat oportunitatea de a afla de la domnul profesor Păunescu despre evoluţia testelor pentru vaccinul său şi suntem deschişi să sprijinim echipa sa pentru a intra în contact cu cercetători britanici, astfel încât să împărtăşească experienţe.

România ar trebui să fie mândră că a produs un vaccin potenţial, care va contribui la o mai mare cunoaştere a virusului.  Finanțarea corespunzătoare a cercetării despre vaccinuri și împărtășirea rezultatelor eforturilor științifice reprezintă singura cale sigură de a învinge acest virus”.

În luna martie, Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara a anunțat că a terminat de sintetizat un vaccin anti-coronavirus și începe primele teste.

 

Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara a început testele pentru un vaccin anti-coronavirus