Update articol:

ANEIR a făcut, în numele organizațiilor patronale și profesionale din Consiliul de Export al României, o plângere penală împotriva ministrului economiei NĂSUI Claudiu

nasui Sursa foto: Facebook

ANEIR a înaintat ieri la Parchetul General – în numele organizațiilor patronale și profesionale din Consiliul de Export al României – o plângere penală împotriva Ministrului economiei, antreprenoriatului si turismului – NĂSUI Claudiu.

Dr. Mihai IONESCU, Președintele executiv al ANEIR, Co-Preşedinte al Consiliului de Export al României, a declarat:

“După 8 luni de insistente demersuri la toate autoritățile publice pentru intrarea în legalitate a conducerii MEAT, care a blocat – fără un temei legal – PPE 2021 (Programul de promovare a exporturilor), după eșuarea proiectului de OUG neprofesionist inițiat de MEAT privind liberalizarea promovării exporturilor și după ce la actuala rectificare bugetară MEAT nu a prevăzut nicio sumă pentru organizarea Pavilioanelor naționale ale României la târgurile internaționale, ieri am înaintat la Parchetul General – în numele organizațiilor patronale și profesionale din Consiliul de Export al României – Plângerea penală de mai jos.

 Plângere penală împotriva Ministrului economiei, antreprenoriatului si turismului – NĂSUI Claudiu

             În numele membrilor sectorului privat al CEXP îl acuz pe Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului de următoarele fapte penale:

  • Abuz în serviciu, prin blocarea – odată cu instalarea sa în funcție – a PPE (Programul de promovare a exporturilor), încălcând prevederile OUG nr. 120/2002, și prin refuzul de a bugeta PPE 2021. încălcând prevederile Legii 30/1999 si ale actualului Program de guvernare 2020-2024 aprobat de Parlamentul țării.
  • Atentat la interesele economiei naționale și ale exportatorilor, prin inter-zicerea – fără niciun temei legal – a organizării Pavilioanelor naționale ale României la târgurile internaționale, unde exportatorii își prezintă ofertele de bunuri și servicii (pentru încheierea de noi contracte de export), ceea ce a condus la creșterea defi-citului balanțelor comerciale și de plăți ale României și pierderi semnificative pentru firme, încălcând prevederile HG nr. 296/2007.
  • Formarea unui grup infracțional organizat, alcătuit din Ministrul economiei și Secretarii de Stat din subordinea sa, care au sabotat activitatea CEXP prin nepar-ticipare – cu toate că au fost convocați oficial – la niciuna din reuniunile  CEXP de la data numirii  lor până în prezent, încălcând prevederile HG nr. 486/2004.
  • Tentativă de sabotare a bugetului de stat și a ajutorului de minimis, prin inițierea în urmă cu 2 luni a unui proiect de OUG, care – inclusiv la sesizarea noastră – nu a primit acordul instituțiilor avizatoare.

În susținerea acuzațiilor de mai sus vă stau la dispoziție împreună cu membrii sectorului privat al CEXP (conducătorii organizațiilor patronale și profesionale din cele mai importante sectoare de export), iar documentele care atestă aceste acuzații se găsesc la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, unde funcționează Secretariatul CEXP”.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/05/2022)

Nuclearelectrica, NuScale & E-Infra semneaza un Memorandum de Intelegere

MUNICIPIUL BISTRITA (BIS29) (24/05/2022)

Plata rata cupon 50, rambursare rata principal 50 & calcul rata dobanda pentru cuponul 51

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014