Update articol:

Angajaţii Facebook, supăraţi pe Zuckerberg că nu a şters postarea lui Trump: „Cînd începe jaful, încep şi împuşcăturile”

Sursa foto: Facebook

Angajații Facebook şi-au exprimat furia după ce CEO-ul Mark Zuckerberg a declarat că nu  intenționează să întreprindă vreo acţiune împotriva unei postări a președintelui Donald Trump în urma asasinării lui George Floyd.

Angajaţii spun că postarea lui Trump nu are loc pe Facebook, adăugând că sunt „dezamăgiți” și  „grav îngrijorați” că nu a fost eliminată. Cel puțin șase angajați Facebook şi-au exprimat nemulţumirea pe Twitter, condamnând decizia lui Zuckerberg, scriind comentarii precum „Mark greșește” și „a face nimic nu este acceptabil”.

Proteste violente au izbucnit în orașele din SUA în ultimele zile după ce un ofițer alb de poliție din Minneapolis l-a ucis pe Lloyd, un bărbat negru neînarmat, care a stat  îngenuncheat timp de nouă minute.

Pe măsură ce protestele s-au amplificat, Trump a scris următorul mesaj pe Facebook și Twitter: „Cînd începe jaful, încep şi împuşcăturile”. Expresia a fost folosită de un șef de poliție din Miami în anii 1960 și a fost interpretată ca o amenințare violentă împotriva protestatarilor.

Trump a negat că a incitat la violență.

Regulile Facebook spun că discursul care inspiră sau incită violența nu este permis pe platforma sa. Cu toate acestea, tweet-ul lui Trump, care a fost postat pe Facebook, a rămas pe platformă. Postarea a fost distribuită de peste 71.000 de ori.

Vineri, Zuckerberg a scris: „M-am luptat cum să răspund la tweeturile și postările președintelui toată ziua. Personal, am o reacție negativă viscerală la acest tip de retorică divizivă și inflamatorie. … Dar eu sunt responsabil să reacționez nu doar în calitatea mea personală, ci și ca lider al unei instituții angajate în libera exprimare”.

El a adăugat: „Nu sunt de acord cu modul în care președintele a vorbit despre acest lucru, dar cred că oamenii ar trebui să poată vedea acest lucru singuri, deoarece în cele din urmă răspunderea pentru cei aflați în funcții de putere se poate vedea  doar atunci când discursul lor este expus”.

Membrii personalului Facebook și-au arătat indignarea pe Twitter.

Jason Toff, directorul managementului de produse la Facebook, a declarat că nu este mândru de modul în care compania a reacţionat, adăugând că majoritatea colegilor săi se simt la fel.

Jason Stirman, manager de design la Facebook, a spus: “Sunt un angajat Facebook care este în totalitate în dezacord cu decizia lui Mark de a nu face nimic cu privire la postările recente ale lui Trump, care incită în mod clar la violență”.

Brandon Dail, un inginer la Facebook, a declarat: „Glorificarea violenței lui Trump pe Facebook este dezgustătoare și ar trebui absolut semnalizată sau înlăturată”.

David Gillis, directorul designului de produse la Facebook, a declarat că mesajul lui Trump „încurajează violența extrajudiciară și încurajează rasismul”. 

Trump și Zuckerberg au vorbit la telefon de când au izbucnit revoltele, a informat Axios duminică. Conversația a fost considerată „productivă” de ambele părți. Zuckerberg s-a angajat să doneze 10 milioane de dolari grupurilor care lucrează pentru justiție rasială.

I can’t stand back & watch this happen to a great American City, Minneapolis. A total lack of leadership. Either the…

Publicată de Donald J. Trump pe Joi, 28 mai 2020

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021