Update articol:

Angelo Alexandru, analist: Politicile monetare relaxate și un mediu cu așteptări inflaționiste ridicate oferă susținere pentru metale

*China ofera un pachet de relaxare economica prin reducerea cu 0.50%, de la 13% la 12.50%, a ratei minime obligatorii pentru bancile locale

Pe fondul unui razboi comercial SUA-China ce pare a sa se fi linistit, cea mai puternica economie livreaza randamente spectaculoase pe actiuni, astfel Statele Unite ale Americii incheie un 2019 cu un plus de aproape 30 de procente, a transmis analistul Angelo Alexandru, într-o analiză cu privire la mediul investitional global.

Acesta mai arată: “Cu toate acestea ultimele stiri venite din China chiar la inceput de an ne pun pe ganduri cu privire la faptul ca tara de la rasarit poate surprinde extreme de pozitiv mediul investitional in viitorul apropiat, desi experimenteaza o scadere in termeni relativi de la un an la altul a Produsului Intern Brut.

China ofera un pachet de relaxare economica prin reducerea cu 0.50%, de la 13% la 12.50%, a ratei minime obligatorii pentru bancile locale eliberand astfel aproximativ 115 miliarde de dolari americani. Motivatia o reprezinta faptul ca economia se afla pe o panta descendenta din punct de vedere al indicatorilor principali si anume cel mai slab ritm de crestere din ultimii 30 de ani.

Principalul indice bursier local – FTSE China A50, care include cele puternice 50 de companii, se afla la doar cateva procente de un maxim post-criza din 2008. Lichiditatea a fost si este cea mai facila solutie implementata de catre bancile centrale pentru a sustine economiile, asadar consider ca un pariu fondat pentru 2020 poate fi o alocare strategica catre China si chiar catre alte tari emergente precum Brazilia, Coreea de Sud sau Taiwan. In conditiile in care niciun eveniment care sa surprinda extrem de negativ pietele financiare ar trebui sa se afle intr-o ‘mare de liniste’.

Politicile monetare relaxate si un mediu cu asteptari inflationiste ridicate ofera sustinere pentru metale, suficienta pentru a putea repeta scenariile din 2019. La finalul lui 2018 indicam Argintul ca si oportunitate de investitii pentru 2019, a reusit sa atinga pragul de 20$ si a incheiatul anul cu un plus de 15%, de asemenea aurul a incheiat cu un plus de 17%.”

BVBStiri BVB