Update articol:

ANPC: Alune râncede prăjite în cuptoare cu microunde, în condiții insalubre

Ca urmare a unei sesizari primite din partea unui consumator, având drept obiect o pungă cu alune prăjite cu gust rânced, reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au efectuat un control la sediul operatorului economic care distribuia acest produs precum și arahide, semințe de dovleac și semințe de floarea soarelui, potrivit unui comunicat de presă.

“Fiecare reclamație este importantă pentru Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, pentru că fiecare consumator care ia atitudine ne ajută să eliminăm de pe piață operatorii economici care nu respectă legea. Am spus-o și o voi repeta cu orice ocazie: avem o politică de toleranță zero pentru asemenea operatori economici care încă au impresia că încă ”merge și așa”. Nerespectarea legislației în vigoare și atentarea la sănătatea consumatorilor sunt două fapte peste care nu vom trece niciodată. Direcția Generala de Control centralizează și reacționează cu celeritate pentru a preintampina situații grave.Astfel de situații nu trebuie să mai existe în anul 2019 și vă asigurăm că vom lupta pentru eliminarea lor de pe piața din România”, a precizat Horia-Miron Constantinescu, președinte ANPC.

În cadrul controlului, echipa de control a găsit 167 kg de alune care prezentau mai multe neconformități, precum filamente de mucegai vizibile cu ochiul liber și gust / miros de rânced. Documentele de proveniență arătau că materia primă era adusă din China etichetele de produs erau deteriorate, ilizibile și nu menționau data durabilității minimale, potrivit aceleași surse.

Pe lângă acestea, condițiile de depozitare și de prelucrare erau improprii, insalubre, sacii cu produse fiind depozitați pe jos, în praf. La fața locului s-a constatat că operatorul economic pregătea produsele prin prăjirea acestora în peste 20 de cuptoare cu microunde inadecvate pentru pregătirea alimentelor, se mai precizează in comunicat.

Produsele au fost oprite de la comercializare, iar operatorul economic a fost sancționat conform legii, precizează ANPC.

BVBStiri BVB

COMPA S. A. (CMP) (26/10/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGAE12-13.11.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/10/2020)

Documente suport AGOA & AGEA din 26.11.2020

TERAPLAST SA (TRP) (26/10/2020)

Raport trimestrul 3 2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23.10.2020

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/10/2020)

Structura actionariat la data de 16 octombrie 2020