Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzÎn perioada 25-26 ianuarie 2023, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat ample acțiuni de control la operatorii economici care desfășoară activități commerciale, în domeniul produselor alimentare sau de alimentație publică, în zona Pieței Unirii, din sectorul 3 al Capitalei, potrivit unui comunicat al instituției.
” Prioritizăm informațiile primite în mediul online, la nivelul Academiei Comisarilor. Vizam, în anul 2023, zonele cu impact social major și, în consecință, vom fi prezenți peste tot unde situația o va impune!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.
În urma verificărilor, 20 de operatori economici au fost sancționați, după cum urmează:
Companiile sancționate au fost:
Principalele deficiențe constatate de comisarii CPCMB au fost:
– folosirea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare și fără menționarea datei limită de consum
– prezenta insectelor vii în unitate
– nerespectarea vecinătății produselor alimentare în spațiile frigorifice (respectiv ouă neigenizate depozitate în imediata vecinătate cu semipreparatelor)
– schimbarea stării termice inițiale a produselor alimentare
– comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depașită
– utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale și cu grad avansat de uzură și a bureților de sârmă,
– nerespectarea condițiilor de depozitare menționate de producător
– folosirea unor agregate frigorifice neigenizate corespunzător cu lichide scurse, și rugină, cu depuneri de gheață, cu tăvile deteriorate, cu fisuri și rupturi
– depozitare produselor direct pe paviment
– colectarea rezidurilor in recipiente neacoperite,
– folosirea unor hote cu acumulare cantitativă de praf și grăsime la nivelul tubulaturii
– lipsa menționării, în lista meniu, a faptului că ingredientul prezentat era de fapt un înlocuitor pe bază de grăsimi vegetale
– nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor la masa caldă
– depozitarea produselor la temperatura mediului ambiant
– folosirea unor cântare fără verificare metrologică
– lipsa autorizației de funcționare
– comercializarea unor produse a căror proveniența nu aputut fi stabilită
– utilizarea unei mese de lucru cu rugină, acumulări de praf, grăsime si rupturi
– folosirea unor produse alimentare cu modificări organoleptice și ambalaje
– utilizarea, la bar, de paie din material plastic neambalate individual
– diferențe de gramaj între produsele de patiserie
– existența pavimentului cu plăci de gresie sparte/fisurate și cu tavan cu pete de grăsime și impurități
– lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire
– reutilizarea ambalajelor din material plastic.
Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în ședință, miercuri, de la ora 11:00, iar printre…
Preţurile petrolului au crescut marţi cu peste 3%, extinzând avansul de luni, în contextul unei…
YouTube va fi inclus în prima interdicţie din lume privind reţelele sociale pentru copiii sub…
Prim-ministrul britanic Keir Starmer a declarat marţi că Marea Britanie va recunoaşte statul Palestina în…
Preşedintele american Donald Trump a prevenit marţi că ultimatul dat omologului său rus Vladimir Putin…
Prim-ministrul slovac Robert Fico (Smer-SD) a declarat marți că Ministerul de Externe britanic (Foreign Office)…
This website uses cookies.
Read More