Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzÎn perioada 25-26 ianuarie 2023, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat ample acțiuni de control la operatorii economici care desfășoară activități commerciale, în domeniul produselor alimentare sau de alimentație publică, în zona Pieței Unirii, din sectorul 3 al Capitalei, potrivit unui comunicat al instituției.
” Prioritizăm informațiile primite în mediul online, la nivelul Academiei Comisarilor. Vizam, în anul 2023, zonele cu impact social major și, în consecință, vom fi prezenți peste tot unde situația o va impune!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.
În urma verificărilor, 20 de operatori economici au fost sancționați, după cum urmează:
Companiile sancționate au fost:
Principalele deficiențe constatate de comisarii CPCMB au fost:
– folosirea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare și fără menționarea datei limită de consum
– prezenta insectelor vii în unitate
– nerespectarea vecinătății produselor alimentare în spațiile frigorifice (respectiv ouă neigenizate depozitate în imediata vecinătate cu semipreparatelor)
– schimbarea stării termice inițiale a produselor alimentare
– comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depașită
– utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale și cu grad avansat de uzură și a bureților de sârmă,
– nerespectarea condițiilor de depozitare menționate de producător
– folosirea unor agregate frigorifice neigenizate corespunzător cu lichide scurse, și rugină, cu depuneri de gheață, cu tăvile deteriorate, cu fisuri și rupturi
– depozitare produselor direct pe paviment
– colectarea rezidurilor in recipiente neacoperite,
– folosirea unor hote cu acumulare cantitativă de praf și grăsime la nivelul tubulaturii
– lipsa menționării, în lista meniu, a faptului că ingredientul prezentat era de fapt un înlocuitor pe bază de grăsimi vegetale
– nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor la masa caldă
– depozitarea produselor la temperatura mediului ambiant
– folosirea unor cântare fără verificare metrologică
– lipsa autorizației de funcționare
– comercializarea unor produse a căror proveniența nu aputut fi stabilită
– utilizarea unei mese de lucru cu rugină, acumulări de praf, grăsime si rupturi
– folosirea unor produse alimentare cu modificări organoleptice și ambalaje
– utilizarea, la bar, de paie din material plastic neambalate individual
– diferențe de gramaj între produsele de patiserie
– existența pavimentului cu plăci de gresie sparte/fisurate și cu tavan cu pete de grăsime și impurități
– lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire
– reutilizarea ambalajelor din material plastic.
Tăierea salariilor din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară este un plan scris la repezeală, în…
Hidroelectrica informează toți clienții că facturile aferente consumului lunii iulie 2025 sunt emise conform perioadei…
Premierul Ilie Bolojan a declarat, joi, că există condiţii bune ca săptămâna viitoare coaliţia de…
Premierul Ilie Bolojan spune că punerea bazelor militare la dispoziţia aliaţilor din NATO ar putea…
Facturile emise, începând cu luna august 2025, vor conține TVA în cotă standard de 21%,…
Acționarii Bursei de Valori București (BVB) au fost convocați, pe 29 septembrie, pentru aprobarea participării…
This website uses cookies.
Read More