Update articol:

Aplicația de mesagerie Signal înregistrează o creștere „fără precedent”, după schimbările controversate de la WhatsApp

Aplicația de mesagerie Signal a înregistrat o creștere „fără precedent” în urma unei schimbări controversate a condițiilor de confidențialitate ale rivalului WhatsApp și încearcă să angajeze mai mult personal și să consolideze serviciul și infrastructura de sprijin, a declarat miercuri șeful fundației care controlează aplicația, potrivit Reuters.

Alături de o altă aplicație criptată, Telegram, Signal a fost principalul beneficiar al sabotajului online în legătură cu modificările anunțate săptămâna trecută, care impun utilizatorilor WhatsApp să își partajeze datele atât cu Facebook FB.O, cât și cu Instagram.

Telegram a declarat miercuri că a depășit 500 de milioane de utilizatori activi la nivel global.

Brian Acton, care a cofondat WhatsApp înainte de a-l vinde către Facebook și apoi a cofondat Signal Foundation, a refuzat să ofere date echivalente pentru Signal, dar a spus că extinderea din ultimele zile a fost „verticală”.

„Am văzut o creștere fără precedent săptămâna trecută”, a spus Acton într-un e-mail pentru Reuters. „Putem să spunem că, datorită acestei creșteri record, suntem și mai interesați să găsim oameni talentați.”

El a mai spus că Signal lucrează pentru a-și îmbunătăți funcțiile de chat video și de grup, permițându-i să concureze mai bine cu WhatsApp, Microsoft Teams și alte aplicații de conferințe care au devenit vitale pentru viața de zi cu zi în ultimul an.

Siganal a fost descărcată de 17,8 milioane de utilizatori în ultimele șapte zile, o creștere de 62 de ori față de săptămâna precedentă, potrivit datelor de la Sensor Tower. WhatsApp a fost descărcat de 10,6 milioane de utilizatori în aceeași perioadă, un declin de 17%.

Fundația nonprofit Signal Foundation cu sediul în Silicon Valley, care în prezent controlează aplicația, a fost lansată în februarie 2018, Acton oferind finanțare inițială de 50 de milioane de dolari.

De atunci, a rezistat pe baza donațiilor,  avându-l printre susținători pe directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk. Acton a spus că nu există planuri de a căuta diferite surse de finanțare.

„Milioane de oameni apreciază suficient confidențialitatea pentru a o susține și încercăm să demonstrăm că există o alternativă la modelele de afaceri bazate pe reclame care exploatează confidențialitatea utilizatorilor”, a spus Acton, adăugând că donațiile „curg”.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020