Update articol:

Apple a exclus jocul Fortnite din App Store, pentru încălcări ale politicii de plată; Epic Games, proprietarul jocului, a dat Apple în judecată

  • Fortnite, popularul joc video realizat de Epic Games, a fost eliminat din Apple App Store pentru iPhone și iPads

Apple a eliminat, ieri, Fortnite din magazinul său de aplicații pentru iPhone, spunând că jocul a încălcat regulile Apple pentru platforma sa de distribuţie de software. Epic Games, producătorul companiei Fortnite, a răspuns prin intentarea unui proces în câteva ore, acuzând Apple de comportament anticoncurențial, potrivit CNBC. 

„Astăzi, Epic Games a făcut pasul nefericit de a încălca liniile directoare ale App Store, care sunt aplicate în mod egal fiecărui dezvoltator și concepute pentru a menține magazinul în siguranță pentru utilizatorii noștri”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple pentru CNBC, precizând: „Drept urmare, aplicația lor Fortnite a fost eliminată din magazin.”

Epic Games a afirmat în plângerea depusă în justiţie: ”Eliminarea Fortnite de către Apple este un nou exemplu în care Apple se foloseşte de puterea sa enormă pentru a impune restricţii nerezonabile şi a menţine în mod nelegal 100% din monopolul său asupra pieţei de procesare a plăţilor în cadrul aplicaţiei de pe iOS”.

Conflictul dintre producătorul de jocuri şi producătorul iPhone este cel mai recent dintr-o serie de dispute legate de politicile App Store. Producători de aplicaţii precum Epic Games au criticat comisionul de 30% aplicat de Apple vânzărilor digitale şi procesul său de aprobare care elimină aplicaţii din magazin, care este singurul mijloc de instalare a software-ului pe iPhone-uri.

Fortnite a fost eliminat din Google Play Store pentru telefoanele Android joi după-amiază, la câteva ore după ce a fost eliminat din App Store-ul Apple. Epic Games a intentat plângere împotriva Google după ce a fost eliminat din Play Store.

„Cu toate că Fortnite rămâne disponibil pe Android, nu-l mai putem face disponibil pe Play, deoarece ne încalcă politicile”, a declarat un purtător de cuvânt Google pentru CNBC. „Cu toate acestea, salutăm oportunitatea de a continua discuțiile noastre cu Epic și de a-l readuce pe Fortnite în Google Play.”

Platforma Google are politici similare ca Apple pentru achiziții și taxe în aplicație, dar sistemul de operare Android oferă modalități de instalare a software-ului în afara Play Store-ului, inclusiv permiterea unor magazine de aplicații terțe.

Grupul Spotify și Match, care au fost atacați public în conformitate cu regulile Apple, au lăudat demersul lui Epic de a lupta împotriva Apple. “Aplaudăm decizia Epic Games de a lua o poziție împotriva Apple și de a arăta încă o dată abuzul  Apple cu privire la poziția sa dominantă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spotify, Adam Grossberg, într-o declarație pentru CNBC.

Apple a declarat îcă va depune eforturi pentru a lucra cu Epic Games pentru a permite Fortnite să revină pe platformă.

Mai devreme, joi, Epic Games a contestat nu numai Apple, ci și Google, prin introducerea unui nou mod de a cumpăra îmbrăcăminte și arme ale personajelor cu reducere, plătind direct Epic Games în loc să utilizeze serviciul de cumpărare în aplicație Apple, care este necesar pentru bunuri digitale. Apple preia 30% din vânzările respective.

Utilizatorii care au achitat direct Epic Games vor primi o reducere de 20% la moneda din joc, față de utilizatorii care au plătit prin App Store sau Google Play, care ar plăti o sumă mai mare. Joi, în aplicația Fortnite, făcând clic pe un buton pentru a cumpăra articole din joc, apare o fereastră a browserului și îl indică pe utilizator să-și introducă informațiile despre cardul de credit în sistemul Epic Games.

Apple a anunțat că Epic Games a activat o funcție în aplicația sa care nu a fost revizuită de procesul de aprobare a aplicațiilor a companiei.

„Au făcut acest lucru cu intenția expresă de a încălca liniile directoare ale App Store cu privire la plățile din aplicație care se aplică fiecărui dezvoltator care vinde produse sau servicii digitale”, a spus Apple.

Epic Games a spus că nu vrea compensații bănești, ci vrea să oblige legal Apple să își schimbe politicile.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative