Update articol:

Apple cumpără un startup focusat pe lentile pentru ochelarii de realitate augmentată

Apple Inc a achiziționat un startup focusat pe producția de lentile pentru ochelarii de realitate augmentată, acesta fiind un semnal că Apple plănuiește să producă un device purtabil care să suprapună informații digitale peste lumea reală, conform Reuters.

Apple a confirmat că a cumpărat Akonia Holographics din Colorado.

Producătorul iphone  a declarat:  “Apple cumpără companii mai mici din când în când și nu discutăm scopul sau planurile noastre”.

Akonia nu a comentat informația. Compania a fost înființată în 2012 de un grup de oameni de știință în domeniul holografiei și s-a concentrat inițial pe stocarea holografică a datelor, înainte de a-și schimba focusul pe a crea afișaje pentru ochelari de realitate augmentată, potrivit site-ului său.

În realitatea augmentată, informațiile digitale sunt suprapuse pe lumea reală ca în jocul popular Pokemon Go. Telefoanele mobile folosesc sistemul lor de camere pentru a face acest lucru pe ecran, dar firmele mari de tehnologie se luptă pentru a crea ochelari care vor afișa informații digitale pe lentile transparente.

Akonia a afirmat că tehnologia de afișare permite “lentile de sticlă inteligente subțiri și transparente care prezintă imagini vibrante, color, cu un câmp larg de vizualizare”. Firma are un portofoliu de peste 200 de brevete referitoare la sistemele și materialele holografice, conform site-ul său.

Akonia a mai spus că a obținut finanțare în valoare de 11,6 milioane USD în 2012 și căuta fonduri suplimentare. Nu a fost clar dacă această finanțare s-a materializat vreodată sau cine a fost investitorii firmei.

Prețul și data achiziției nu au putut fi aflate, deși un executiv din industria realității augmentate a declarat că echipa Akonia a devenit “foarte liniștită” în ultimele șase luni, ceea ce înseamnă că tranzacția s-ar fi întâmplat în prima jumătate a anului 2018 .

Apple are o istorie de cumpărare a companiilor mai mici, ale căror tehnologii apar ani mai târziu în produsele sale. În 2013, Apple a achiziționat o mică firmă israeliană, numită PrimeSense, care a făcut senzori tridimensionali. IPhone-ul X, lansat anul trecut, a folosit un senzor similar pentru a porni funcțiile de recunoaștere a feței.

Bloomberg a raportat anul trecut că Apple a dezvoltat ochelari de realitate augmentată care ar putea fi lansați în 2020. Apple a refuzat să comenteze planurile sau produsele sale.

Dar compania a lansat anul trecut aplicații de realitate pentru iPhone și iPad, iar CEO-ul Tim Cook a numit realitatea augmentată o dezvoltare tehnologică “mare și profundă”.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (22/01/2021)

Calendar financiar 2021

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2021)

Litigiu in care este implicata societatea

ROMCARBON SA (ROCE) (21/01/2021)

Notificare prag detineri/vot > 10%