Update articol:

Aproape 100 de miliarde de dolari, retrase din depozitele la băncile din SUA, dar oficialii spun că sistemul e „sănătos și rezistent” (CNBC)

dolari https://pixabay.com/

Autoritățile de reglementare au asigurat din nou publicul că sistemul bancar din SUA este în siguranță, după ce date noi au arătat că clienții au retras recent depozite de aproape 100 de miliarde de dolari din bănci, potrivit CNBC.

Secretarul Trezoreriei SUA Janet Yellen, președintele Rezervei Federale Jerome Powell și mai mult de o duzină de alți oficiali au convocat vineri o ședință specială închisă a Consiliului de Supraveghere a Stabilității Financiare.

Un membru al personalului Fed din New York a informat grupul despre „evoluțiile pieței”.

„Consiliul a discutat despre condițiile actuale din sectorul bancar și a remarcat că, deși unele instituții au fost supuse stresului, sistemul bancar din SUA rămâne solid și rezistent”, se arată într-un comunicat. „Consiliul a discutat, de asemenea, eforturile în curs de desfășurare la agențiile membre pentru a monitoriza evoluțiile financiare.”

Nu au fost furnizate alte detalii despre întâlnire.

Declarația, publicată la scurt timp după ce piața s-a închis vineri, a venit în aceeași perioadă în care noile date Fed au arătat că clienții băncilor au retras 98,4 miliarde de dolari din conturi în săptămâna încheiată pe 15 martie.

Aceasta ar fi acoperit perioada în care eșecurile bruște ale Silicon Valley Bank și Signature Bank au zguduit industria.

Datele arată că cea mai mare parte a retragerilor a fost la bănci mici. Instituțiile mari au înregistrat o creștere a depozitelor cu 67 de miliarde de dolari, în timp ce băncile mai mici au înregistrat ieșiri de 120 de miliarde de dolari.

Retragerile au redus depozitele totale la puțin peste 17,5 trilioane de dolari și au reprezentat aproximativ 0,6% din total. Depozitele au înregistrat o scădere constantă în ultimul an, scăzând cu 582,4 miliarde de dolari din februarie 2022, potrivit datelor Fed publicate vineri.

Fondurile mutuale au înregistrat o creștere a activelor în ultimele două săptămâni, cu 203 de miliarde de dolari, până la 3,27 de trilioane de dolari, potrivit datelor Investment Company Institute până pe 22 martie.

La începutul acestei săptămâni, Powell a încercat, de asemenea, să asigure publicul că sistemul bancar este în siguranță.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023