Update articol:

Aproape 140 de milioane de dolari în criptomonede au fost înghețate după moartea fondatorului canadian Gerald Cotten

Foto Facebook Foto Facebook

Aproximativ 180 de milioane de dolari canadieni (137,21 milioane dolari) în criptomonede au fost înghețate în conturile utilizatorilor platformei canadiene Quadriga, după moartea fondatorului Quadriga, Gerald Cotten, în vârstă de 30 de ani, acesta fiind singura persoană care avea parola pentru a accesa platforma.

Gerald Cotten a murit brusc în decembrie, anul trecut, din cauza complicațiilor survenite la boala Crohn, după ce s-a oferit voluntar la un orfelinat din India, potrivit paginii Facebook a lui Quadriga CX.

Platforma, care permite tranzacționarea Bitcoin, Litecoin și Ethereum, a depus a depus cerere de protecţie faţă de creditori săptămâna trecută, la Curtea Supremă din Nova Scoția.

Quadriga are 363.000 de utilizatori înregistrați și datorează  250 de milioane de dolari canadieni către 115.000 de utilizatori afectați, potrivit unei declarații depuse de văduva lui Cotten, Jennifer Robertson, în numele companiei.

 

Potrivit lui Robertson, computerul principal al lui Cotten conținea un “portofel rece” de criptomonede , care este accesibil numai fizic și nu online, iar moartea lui a dus la îngheţarea a “peste 180 de milioane de dolari canadieni, în criptomonede”. 

Robertson a spus că nu a fost implicată în afacerea lui Cotten în timp ce acesta era în viață și nu cunoștea parola sau cheia de recuperare. “În ciuda căutărilor repetate, nu am reușit să le găsesc scrise nicăieri”, a spus ea.

Robertson a spus că a consultat un expert care a avut “un succes limitat în recuperarea câtorva monede și informații” din alt calculator și din telefoanele mobile ale lui Cotten, dar majoritatea banilor rămâne neatinsă pe computerul principal.

Problemele de la Quadriga evidențiază provocările unice ale criptomonedelor, a declarat Dean Skurka, vicepreședintele platformei rivale Bitbuy.ca, într-un interviu acordat Canadian Broadcasting Corp. 

“Acest lucru evidențiază într-adevăr necesitatea ca guvernul să acționeze și să reglementeze schimburile de criptomonede”, a spus Skurka.

Robertson a afirmat în declarația ei că a primit amenințări online și “comentarii calomnioase”, inclusiv întrebări despre natura morții lui Cotten și dacă este într-adevăr mort.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022