Update articol:
BERD şi UE susţin întreprinderile  inovatoare din Bulgaria, Letonia şi România

Aproape 200 de IMM-uri vor beneficia de o finanţare de 20 de milioane de euro în cadrul programului Orizont 2020

www.ebrd.com www.ebrd.com
  • 200 de IMM-uri vor beneficia de sprijin prin programul comun al BERD şi UE
  • Programul are în vedere  afacerile inovatoare din Bulgaria, Letonia şi România
  • 20 millioane de euro  pentru proiecte BERD în cadrul programului UE Orizont 2020

BERD şi UE au lansat un program de finanţare nou, care sprijină investiţiile în cercetare şi inovare în întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din Bulgaria, Letonia şi România.

Lansat azi în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Bucureşti, programul Orizont 2020 oferă finanţare şi consultanţă pentru aproape 200 de IMM-uri.

Finanţarea a fost alocată acestor trei ţări deoarece au obținut unele dintre cele mai mici punctaje în cadrul Indicatorilor UE de performanta pentru cercetare si inovare, indicatori care evaluează capacitatea de inovare, precum şi rezultatele obţinute. Sprijinirea inovării reprezintă o oportunitate strategică de creştere pentru ţările aflate în tranziţie către economii bazate pe cunoaştere şi cu emisii de carbon reduse.

Sprijinul va fi acordat prin intermediul a trei canale:

  • În Bulgaria şi România, creşterea competitivităţii IMM-urilor inovatoare prin finanţare, consultanţă şi training;
  • În România, linii de credit BERD acordate instituţiilor financiare vor oferi finanţare IMM-urilor ce investesc în inovare;
  • În toate cele trei ţări, sprijin pentru inovare verde  prin acordarea de asistenţă tehnică şi granturi de cofinanţare pentru proiectele IMM-urilor direct finanţate de BERD. Fondul de Cooperare Tehnică TaiwanBusiness-BERD  acordă, de asemenea, asistenţă tehnică.

Prin intermediul programului cadru, finanţarea UE în valoare de 20 milioane de euro a fost pusă la dispoziţie pentru susţinerea eforturilor BERD de sprijin a IMM-urilor din Bulgaria, Letonia şi România. Conform definiției UE, IMM-urile sunt companii cu o cifră de afaceri anuală de până la 50 de milioane de euro şi până în 250 angajaţi. Companiile medii sunt definite din perspectiva numărului mediu de angajaţi, având un plafon de 3.000 angajaţi.

Colaborarea dintre BERD şi Orizont 2020 reflectă angajamentul Băncii de  a dezvolta economii competitive, puternice şi verzi în regiunile de operare. Până în prezent, Banca a investit în jur de 3,9 miliarde de euro în Bulgaria, 697 milioane de euro în Letonia şi peste 8,3 miliarde de euro în România.

BVBStiri BVB

ZENTIVA S.A. (SCD) (24/09/2021)

Convocare AGAO - 1 noiembrie 2021

Turbo Long on Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA (RCSNGTL1) (24/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:35 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (24/09/2021)

Semnarea unui contract de vanzare-cumparare pentru One Athenee

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (23/09/2021)

Retragere autorizatie administrator de risc